Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
4°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Po Mladinskem kulturnem centru omamno dišalo

Po uvodnih Velikih odkrivanjih malih detektivov Mladinski kulturni center Slovenj Gradec z velikim zagonom nadaljuje začrtane cilje – otrokom nuditi sobotne aktivnosti z različnimi tematikami. V soboto, 7. 12., so otroci pod strokovnim vodstvom vzgojiteljice predšolskih otrok in profesorice slovenščine spoznavali zimo, v soboto, 14. decembra, pa so bile MKC-jeve aktivnosti za otroke predstavljene na Trgu svobode, kjer je potekal božično-novoletni sejem. Zadnja delavnica v letu 2013 je bila v znamenju prazničnega vzdušja, zato je bila poimenovana Vse že diši po praznikih.
Kot se za decembrski čas spodobi, so se najprej lotili starke zime, spoznali njene značilnosti, si nato ogledali okrašeno mestno jedro in polepšane izložbe trgovin in lokalov. Po vrnitvi v MKC si je vsak otrok izdelal svojo ptičjo hišico – z namenom, da ptičice pozimi ne bodo lačne.

Da pa prostori MKC v prazničnih dneh ne bi ostali neokrašeni, so otroci izdelali, pobarvali ali izrezali različne okraske in z njimi okrasili okna, vrata, stene in še kaj. Ob tej priložnosti MKC-ekipa ne more mimo tega, da se ne bi zahvalila gospe Nataši Založnik, ki jim je velikodušno podarila novoletno jelko in različne okraske, s katerimi so otroci okrasili smrečico, ki mali konferenčni dvorani daje toplo vzdušje.

Nikakor pa se ne sme pozabiti na novo naučene angleške besede, ki jih otroci osvojijo na vsaki izmed delavnic. Da pa bi delavnice potekale v veselem, razposajenem vzdušju, so otroci s pomočjo sovic Beti in Zofi zapeli nekaj znanih in do tistega dne še neznanih prazničnih pesmi ter si ogledali risani film.

Ker pa želi ekipa MKC SG, da za njihove aktivnosti izve čim več ljudi, so se odločili, da jih predstavijo na božično-novoletnem sejmu, ki je potekal od 12. do 14. decembra v mestnem jedru, kjer so bili obiskovalci seznanjeni s programom in ključnimi informacijami o sobotnih dejavnostih. Prejeli pa so tudi že letak, na katerem so bila predstavljena naslednja odkrivanja malih detektivov.

Glede na to, da decembra v vsaki hiši, trgovskem centru in na trgih omamno diši po piškotih, so se otroci poskusili tudi v peki piškotov: spoznali so recept, se seznanili s sestavinami ter se lotili dela – in tako je po vsej stavbi vabljivo dišalo po pravkar pečenih piškotih. Poleg peke so na zadnjih odkrivanjih leta 2013 spoznali decembrski praznike in se naučili nekaj angleških izrazov, vezanih na prej omenjene praznike, si ogledali film o božiču ter se primerno razgibali ob prazničnih melodijah, ki so odzvanjale iz radijskih valov.

Ekipa Mladinskega kulturnega centra pa nikakor ne počiva, saj že snuje ideje in navezuje stike s potencialnimi gosti Velikih odkrivanj malih detektivov v letu 2014: tudi v letu 2014 vsako prvo in tretjo soboto v mesecu in še vedno brezplačno!

Pripeljite otroke – naj vaš otrok skozi igro spoznava nove ljudi in prijatelje, pojme, igre, običaje, izdelke ... se vidimo v soboto, 18. januarja.

 

Petra Špegel

 

 

Oglejte si tudi