Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Obiskali so nas dijaki Šolskega centra Celje

V četrtek, 17. aprila 2014, so nas obiskali dijaki Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Dijaki so se na Visoki šoli za tehnologijo polimerov seznanili s področjem tehnologije polimerov ter naredili nekaj praktičnih vaj v laboratorijih visoke šole.
Dijaki, smeri strojni tehnik, so se tako v uvodnem delu seznanili z različnimi polimernimi materiali in tehnologijami ter si ogledali nekatere konkretne izdelke in polizdelke iz različnih polimernih materialov. V nadaljevanju so se razdelili v 3 skupine ter se posvetili eksperimentalnemu delu v laboratorijih Visoke šole za tehnologijo polimerov.

 

Prva skupina je v Laboratoriju za polimere pod mentorstvom pred. Silva Bolke opravila natezni preizkus polimernega vzorca na trgalnem stroju ter si ogledala tudi drugo laboratorijsko opremo, ki jo študenti visoke šole uporabljajo v okviru svojega študija.

 

V računalniški predavalnici so dijaki opravili simulacijo brizganja žetončkov za nakupovalne vozičke pod mentorstvom pred. dr. Primoža Rusa, nakar so dijaki žetončke tudi izbrizgali na brizgalnem stroju v Predelovalnem laboratoriju pod mentorstvom raziskovalca, Damirja Huremovića.

 

Po opravljenem eksperimentalnem delu so si dijaki ogledali tudi proizvodni proces v podjetju Orodjarna & Inženiring Alba, pod vodstvom g. Zvonka Širnika ter proizvodni proces v podjetju Kopur d.o.o., pod vodstvom g. Andreja Švaba in g. Marka Smrtnika.

Oglejte si tudi