Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
23°C
8°C
Oceni objavo

Sibioza šole in simbioza giba

Na naši šoli sta od 13. 10. do 17. 10. potekali dve zgodbi: Simbioza, kjer gre za računalniško opismenjevanje starejših, in Simbioza giba, kjer se je naša šola pridružila vseslovenski akciji tako, da so v dopoldanskem času na uro športa učenci povabili svoje dedke in babice.
 Ob 9.00 smo se zbrali in prvi del namenili uram športa. Povezali smo z učenci in se preizkusili v metu vorteksa, igrali luknje, šli na pohod do fitnesa v naravi  Dobrava, igrali badminton, tekali na stadionu, se temeljito razmigali in izmenjali izkušnje o zdravem načinu življenja. V nadaljevanju so naši dedki in babice odšli v računalniško učilnico, kjer so s pomočjo učencev pridobivali računalniška znanja.  

 

Simbiozo gibanja smo izvedli tudi na podružnični šoli Pameče, kjer smo v okviru naravoslovnega dneva skupaj telovadili. Učenci in razredničarka 5. c razreda, dedki in babice smo preživeli uro in pol lepih in zanimivih trenutkov. Pogovarjali smo se, kako je potekala telesna vzgoja v njihovih časih, kakšne pogoje za vadbo so imeli. Z nami so delili izkušnje, kako izboljšati kvaliteto življenja. Višek našega druženja je bila igra med dvema ognjema. Samo predstavljate si lahko, kako navdušeni smo bili vsi skupaj.  

 

Za nami je res prečudovit teden!  Naša šola se bo še naprej povezovala z lokalno skupnostjo in spodbujala medgeneracijsko sodelovanje in vseživljenjsko učenje.  

 

Hvala učencem, učiteljem in še posebej hvala babicam in dedkom.  

 

Jožica Jug  in Timotej Žohar, mentorja

 

Nekaj utrinkov iz našega druženja…

Oglejte si tudi