Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Festival Igraj se z mano pokazal svoj namen

V prostorih Mladinskega kulturnega centra Slovenj Gradec je v četrtek, 13. 6. 2013, potekal festival Igraj se z mano, na katerem je nastala razstava, ki so jo samostojno postavili otroci dveh osnovnih šol.
MKC Slovenj Gradec je k sodelovanju povabil Prvo osnovno šolo Slovenj Gradec in Tretjo osnovno šolo Slovenj Gradec, ki sta se z veseljem odzvali povabilu.

Festival teži k sodelovanju med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami.

Dogodek se je pričel ob 10.30, ko je okoli 60 učencev spoznalo potek dela. Vsak učenec je dobil svojo risbo, ki je prispela na mednarodni likovni natečaj, in jo po svojih željah, pogledih in sposobnostih nalepil na eno izmed sten dvorane. Z vsako prilepljeno sliko je nastajala zanimiva otroška postavitev. Ko so končali s prvim delom festivala, so jih čakale različne likovne dejavnosti: barvanje, risanje, rezanje, lepljenje. Pričakali so jih vnaprej izrezani metulji, rožice, raznovrstni motivi pobarvank in prazni listi različnih barv, na katere so lahko narisali in napisali, kar so želeli. Metulje, rožice in pobarvanke so pobarvali, dorisali, okrasili in se, če so seveda želeli, podpisali. Ko so bili s svojimi izdelki zadovoljni, so jih prilepili na poljubno mesto na steni: nad ali pod risbami, kjerkoli je bilo še prostora. Pokazalo se je dobro sodelovanje med učenci obeh šol, kar je tudi namen tega festivala.

Ob koncu se je vodja mladinskih programov gospa Čevnik otrokom zahvalila za sodelovaje in izrazila željo po ponovnem sodelovanju v naslednjem letu.

 

Petra Špegel

Oglejte si tudi