Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Rekreacijska pohoda Društva diabetikov

Društvo diabetikov Slovenj Gradec pripravilo srečanje treh društev z pohodom na Uršljo goro. Pohoda se je udeležilo 45 pohodnikov iz Ilirske Bistrice, Sežane in našega društva.
Po gostovanju našega društva v Ilirski Bistrici v mesecu juliju in pa prijetnem vzdušju z društvom iz Sežane smo si ogledali naš primorski kraj, ki skriva polno presenečenj in zanimivih poti po snežniških krajih. Seveda to ne gre brez dobrega poznavalca tega kraja g. Vilka, ki nas stalno popelje na kakšen drug kraj.

Lepo smo bili sprejeti pri lovski koči ilirskobistriških lovcev Črnih njivah. Lepa dobrodošlica s potrebnim zajtrkom, saj smo bili že kar tri ure na poti. Po pozdravu predsednice ge. Andreje Rebec in Vilkovih napotkih kam gremo, smo se napotili proti vznožju Kozleka. Po dveh ure hoje smo prispeli do planinske koče, ki pa je bila zaprta. Bilo je dosti prostora za malico in pogled po okolici tja do Hrvaške.

Vse nam je opisal g. Vilko. Po vrnitvi s Črne njive smo se odpravili na ogled enega od japodskih nasipov.  Čas je hitro minil in že smo mislili na vrnitev domov seveda pa smo se morali malo okrepčati, saj so nam pripravili pravo primorsko joto z klobaso, ki pa nam je vsem zelo teknila. Poslovili smo se in dogovorili za pohod pri nas, na Uršljo goro.

 

Tako smo se v soboto, 9. 8. 2016, dobili pri naši avtobusni postaji in se odpeljali do Vernarice, kjer nam je naš član g. Rupret Ivan odstopil prostor, da smo lahko malicali. Po pozdravu vseh društev smo se napotili proti vrhu. Seveda so bili tudi taki, ki niso mogli toliko prehoditi. Da bi vseeno prišli do cilja, smo organizirali prevoz do vrha. Ogledovali smo si prelepo pokrajino, saj je bil čudovit sončni dan. Rad bi se zahvalil Prevozništvu Miki, ki nam je priskočil na pomoč s svojim prevozom. Seveda gre tudi zahvala vsem našim pohodnicam, ki so pripravile odlične priboljške. Po razgledu smo priredili krst za vse, ki še niso bili na vrhu. Sestopili smo nazaj proti dolini. Čakal nas je še ogled našega čudovitega mesta z Rahtela. Po druženju in pozdravu našega predsednika g. Ivana Gašperja smo se poslovili in sklenili, da se bodo naša srečanja nadaljevala še naprej. Naša srečanja so postala že tradicija, se vidimo prihodnje leto.

 

Stanislav Oblak

Oglejte si tudi