Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Razpisujemo glavno vlogo za filmski projekt Rezbar (2015)

Rezbar želi skozi profesionalno produkcijo preseči meje lokalnega ustvarjanja, da se bi t. i. koroški film izven domačega okolja ponesel čez meje, s katerimi se srečuje.

REZBAR bo prvi kratkometražni igrani film za festivalske namene in skupno četrti filmski projekt nagrajenega režiserja Toma Novosela. Direktor fotografije (DOP) je Miha Kolar, s katerim sta sodelovala že pri celovečernem igranem filmu Tu se piše življenje (2013) in televizijskem portretnem dokumentarnem filmu Vezela (2013), skupno je to njuno deseto projektno sodelovanje. 

 

REZBAR / Glavni portretiranec, starejši možakar, nagrajen mojster rezbarstva in bivši profesor na akademiji. Verižni kadilec, drugače skrajno umirjen. Ima rad mir, odtujen od družbe, natančen, redoljuben.

REZBAR / sinopsis avtorja

Izven mestnega vrveža živi, v tišini in obdan z gorsko idilo, star mojster rezbarjenja, ki se zbudi v dan, ki ga je skrbno načrtoval, a ga prekine mlada študentka iz Francije, ki naključno najde njegovega psa. Študentka se je izgubila, a se z rezbarjem nikakor ne more sporazumeti. On, mož redkih besed, ki venomer kadi, jo vzame k sebi za ta dan in njuni življenji se kljub jezikovni barieri pričneta počasi prepletati. Zgodba sledi enemu skupnemu dnevu v življenju obeh protagonistov, kjer počasi odkrivamo, kako dve različni generaciji iz popolnoma tujega okolja vplivata eden na drugega, četudi komunikacija skoraj ni prisotna, morda celo ni potrebna. Do konca skupne ekspedicije skozi življenje prihajamo bliže odgovoru, kakšna vrsta temne preteklosti preganja rezbarja in kako nepričakovano preživi svoj dan v družbi nekoga, ki ga sodi le po dogajanju dneva in ne po prtljagi, ki jo nosi iz preteklosti. 

Igralci, ki se vidijo v opisani vlogi, se naj s sliko, kratkim opisom ter stikom javijo na elektronski naslov tomo@selektor.si. Prijave so možne do 1. oktobra 2014.

Oglejte si tudi