Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Predstavitev Slovenj Gradca na turističnem sejmu Alpe Adria: Turizem in prosti čas

Na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas 2013 se je letos v času od 24. do 27. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavilo 338 ponudnikov turističnih storitev iz 15 držav, v štirih dneh pa je sejem obiskalo 14.500 ljudi.
Obiskovalci sejma so lahko na pestro urejenih razstavnih prostorih dobili številne ideje za počitnice in krajši oddih ob blizu in daleč ter okušali lokalne kulinarične dobrote, letošnji sejem pa je še posebej zaznamovalo nekaj novosti, in sicer predstavitev možnosti za  ribolov na slovenskih rekah in jezerih, turistična ponudba slovenskega zamejstva, predstavitev pohodniške poti treh dežel – Alpe–Adria Trail, vodeni ogledi sejma s turističnimi vodniki ter številna strokovna regijska srečanja: vinarji, turistični delavci, turistični vodniki, turistični novinarji FIJET, predstavniki lokalnih skupnosti idr.  V času sejma so bile podeljene tudi nagrade Jakob za odličnost in kakovost v turizmu v regiji Alpe-Jadran, posebno priznanje na tem področju je dobil tudi koroški ponudnik, Turistični rudnik Mežica.

Koroška se je tudi letos predstavila kot celovita turistična regija na skupnem razstavnem prostoru. Predstavitev je koordinirala Regionalna destinacijska organizacija Koroška, ki deluje pod okriljem Regionalne razvojne agencije. Pod sloganom »barvitost dolin« so se na razstavnem prostoru poleg javnih zavodov oz. informacijskih centrov predstavili tudi posamezni turistični ponudniki iz treh dolin Koroške. Mislinjsko dolino sta zastopala Javni zavod za turizem in šport SPOTUR ter podjetje VABO. Zanimanje za turistično ponudbo Koroške na sejmu je bilo precejšnje tudi zaradi nagradnih žrebanj in privlačnih nagrad, ki so jih prispevali posamezni ponudniki. Obiskovalci razstavnega prostora Koroške so najbolj povpraševali po možnostih za pohodništvo, okušanje kulinaričnih specialitet Koroške ter počitnice na kmetijah.

Koroški turistični ponudniki pričakujejo, da se bo zaradi predstavitve na sejmu dvignil obisk predvsem domačih turistov.  

Prihodnji sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas se bo na Gospodarskem razstavišču odvil od 30. januarja do 2. februarja 2014.

Oglejte si tudi