Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Skupaj smo preživeli tri aktivne in zanimive dneve

TURISTIČNO DRUŠTVO SLOVENJ GRADEC ORGANIZIRALO ZANIMIV DOGODEK - Tridnevni okus kulturno-zgodovinske in etnološke dediščine ter biotskih raznolikosti na treh pohodniških poteh
Turistično društvo Slovenj Gradec je prvi konec tedna v septembru organiziralo dogodek, ki  je potekal po treh primestnih pohodniških poteh in s katerim smo celovito in zanimivo predstavili del okolice mesta Slovenj Gradec. Udeleženci so pod vodstvom prehodili označene poti,  sodelovali z vprašanji, pripovedovali svoje zgodbe, spraševali … Dva dni je bil z nami tudi član upravnega odbora Turistične zveze Slovenije Jože Prah, ki je hkrati tudi predsednik komisije za razvoj turizma v gozdnem prostoru. Pred odhodom je izrazil pohvalo nad številčno udeležbo in dobro organizacijo dogodka.

Kljub temu, da nismo imeli ravno sreče z vremenom, je bila udeležba izjemno dobra, udeleženci pa nadvse zadovoljni, saj je večina slišala ali videla vsaj nekaj novega. Ugotavljamo, da celo domačini premalo poznamo svojo okolico, ki smo jo deloma predstaviti, zato bomo dogodek, ki je zanimiv tako za Slovenjgradčane kot tudi vse ostale, po vsej verjetnosti organizirali tudi prihodnje leto.

Vsaka od omenjenih treh poti ima svoje posebnosti in značilnosti. Vse poti so dobro obiskane in nudijo zadovoljstvo številnim obiskovalcem različnih starostnih skupin: Dobrava z rimsko cesto, številnimi potmi in stezami, značilnimi nižinskimi gozdovi na robu naselij, Homcem kot manjšim osamelcem v dolini …, grajski hrib nad Starim trgom, prva naselbina pod hribom, začetek  nastanka našega mesta Slovenj Gradec, cerkev sv. Pankracija, staro grobišče Puščava ..., Plešivec s slikovito sotesko Kaštel, plešivški mlin, mokrišče z logi, naselje Plešivec, kjer so v preteklosti imeli lastniki svoj lovski dvorec in nastanitev za zaposlene na plešivškem posestvu …

Strokovno razlago s področja zgodovine in umetnosti na gradu nad Starim trgom in na Homcu je izpeljal Marko Košan, višji kustos, muzejski svetovalec, velik poznavalec umetnostne zgodovine, ki je z izjemnimi predstavitvami in neprecenljivim znanjem navdušil udeležence…vreme je malo ponagajalo, a zadnji dan je bilo lepo in sončno, tako, da je grajski piknik, s hrano iz kotla, raznimi pečenimi dobrotami in zanimivim dogajanjem še posebej odlično uspel.

PETER CESAR, predsednik TURISTIČNEGA DRUŠTVA SLOVENJ GRADEC

 

Oglejte si tudi