Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Program »Ohranjevanja zdravja«

Aktiv invalidov Šmartno na kopanju v Termah Olimie v Podčetrtku in na ogledu kaktej v Rogaški Slatini
Program »Ohranjevanja zdravja« temelji na reku »Zdrav duh v zdravem telesu« in vključuje poleg rekreativno-športnega programa tudi razna delovna in družabna srečanja, ki prav tako pripomorejo k boljšemu telesnemu in duševnemu zdravju članov društva.

Dejavnost Društva invalidov Slovenj Gradec je namenjena čim večjemu številu članov, programi pa so prilagojeni potrebam članic in članov. Vsak posameznik pa je odgovoren za svoje izbire, za ohranjanje in krepitev lastnega zdravja, dobrega počutja in ohranjanje moči za samostojno življenje.

Aktiv invalidov Šmartno je 25. marca 2013 izvedel kopalni dan v Termah Olimie v Podčetrtku, katerega se je udeležilo 65 članov aktiva. Aktivnosti v zdraviliških bazenih in na morju ter druženje deluje na invalide preventivno in terapevtsko ter soustvarja normalnejše pogoje, da se lahko vsakodnevno vključujejo v življenje in delo.

Po tri urnem kopanju so nadaljevali pot v Rogaško Slatino, kjer so si ogledali paviljon kaktej. Zbirka obsega veliko število razširjenih vrst kaktusov, predvsem pa je pomembna zaradi redkih vrst in so zato neprecenljive. V zbirki se nahaja več kot 5000 kaktusov in drugih sočnic različne starosti. Okrogli kaktus, ki je viden na eni izmed slik, je star 150 let.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi