Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Praporščaki Društva invalidov Slovenj Gradec z novim društvenim praporom

Ob 45. letnici delovanja Društva invalidov Slovenj Gradec se je porodila ideja o pridobitvi društvenega prapora.
Tako smo po aktivni vključitvi članov Izvršnega odbora društva s prošnjami o donatorstvu, prišli kljub recesiji in manjših proračunov, do lepega rezultata zbranih sredstev za nakup trakov in žebljičkov.

Nato smo poiskali proizvajalca za izdelavo prapora, to je bilo družinsko podjetje z 91 letno tradicijo, »Vezenje Ercigoj«, proizvodno in trgovsko podjetje D.O.O. iz Ljubljane. V komunikaciji s predsednico društva Stanislavo Tamše in predsednikom NO društva Ivanom Štumbergerjem, so ustvarili edinstven unikat, društvu v čast in ponos, s katerim se bomo radi predstavljali na raznih prireditvah, pri svečanih dogodkih, pogrebih in praznikih, saj prapor pooseblja društvo.

 

Razvitje prapora je bil za naše društvo poseben dogodek. Ta dogodek je društvo zaznamovalo na svoji proslavi ob 45. letnici delovanja društva in v okviru praznika MO Slovenj Gradec, 20. septembra 2014 v dvorani Lopan v Mislinji.

 

Ker pa v DRUŠTVO DI Slovenj Gradec deluje osem aktivov, od teh jih ima pet že prapor, smo za nošenje le teh morali imenovati tudi praporščake in njihove namestnike. Sedanji praporščaki so: Sešel Marjan, ki je tudi vodja vseh praporščakov in zadolžen še za društveni prapor, Žvikart Jože, Hrašan Milan, Verdinek Jože in Lesjak Ivan. Za njih je društvo poskrbelo, da so prejeli zaščitne dežne plašče in kape, da zavarujejo svoja oblačila, saj so vse prepogosto na raznih prireditvah in pogrebih izpostavljeni dežju.

 

Na kraju bi se v svojem imenu in v imenu IO DRUŠTVA DI Slovenj Gradec prav lepo zahvalila vsem darovalcem, ki so prispevali za prapor, prav tako tudi vsem praporščakom za njihovo večletno požrtvovalno nošenje prapora.

 

Stanislava Tamše,

Predsednica DRUŠTVA DI Slovenj Gradec

Oglejte si tudi