Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Izlet invalidov DI Slovenj Gradec v predbožično Ljubljano

Na ogled predbožične Ljubljane so člani AI Slovenj Gradec in AI Pameče odpotovali 18. decembra 2014. Skupno se je izleta udeležilo iz obeh aktivov 62 članov. Prvi postanek so imeli na Trojanah, kjer je vsak udeleženec dobil sendvič in eno pijačo. Ob 12.30 uri so prišli v Ljubljano in si ogledali del proizvodnje v Pivovarni Union in pivovarski muzej, deležni so bilo tudi degustacije piva.

 

Po kosilu so se s tirno vzpenjačo odpeljali na ljubljanski grad. Vodič jim je na kratko predstavil zgodovino gradu. Po ogledu so odšli z vodičem  v mestno jedro, kjer so si  ogledali mestno hišo in prisostvovali nastopu otroškega zbora. Ogledali so si še Robov vodnjak in stolno cerkev, kjer so pokopani ljubljanski škofje. Nato so šli ob reki Ljubljanici, po kateri vozijo ladjice. Ob Ljubljanici je bil tudi božični sejem in postavljene so bile tudi jaslice, narejene iz slame.

 

Ljubljano so zapustili ob 20. uri in se napotili proti domu. Zopet pa so se ustavili še na Trojanah, kjer so udeleženci dobili flancate in potico, katere sta napekle članici iz obeh aktivov. Zadovoljni z organizacijo izleta, katerega je organiziral Miki, so bili udeleženci zelo zadovoljni, za kar se mu najlepše zahvaljujejo.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi