Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Izlet članov Aktiva invalidov Pameče Troblje

V letnem programu dela imajo aktivi Društva invalidov Slovenj Gradec vključene za svoje člane tudi enega ali več izletov. Tokrat je izlet organiziral za svoje člane odbor Aktiva invalidov Pameče Troblje, udeležilo pa se ga je 36 članov aktiva. Tako so se v soboto, 28. junija 2014 odpeljali najprej v Ponikvo, kjer so si ogledali rojstno hišo blaženega Antona Martina Slomška, nato pa še župnijske cerkve v Ponikvi. Po ogledu so se napotili na Šmartinsko jezero, kjer so se po jezeru popeljali z ladjo »Jezerska Kraljica«

.

Ker pa je bil to celodnevni izlet, je bilo v program izleta vključeno tudi kosilo, katero jih je čakalo v gostišču Hochkraut, ki se nahaja na relaciji Celje – Laško, v naselju Tremerje. Po kosilo so nadaljevali pot do Rimskih Toplic, kjer so si še ogledali rojstno hišo z etnološko zbirko pesnika Antona Aškerca.

 

Med udeleženci izleta je bil prisoten tudi njihov član Edo Goličnik, ki jim je med postanki veselo igral na harmoniko, tako da je bilo vzdušje še bolj veselo. Izlet je vseboval kar bogat program, zato so bili udeleženci kar malce utrujeni, vendar so bili z organizacijo izleta zelo zadovoljni. Zopet so med prijatelji in druženju preživeli en lep dan, ki jim je polepšal njihov vsakdan.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi