Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Prva smo mi

Tudi letošnje šolsko leto smo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec pripravili zaključno prireditev šole, na kateri smo predstavili nekaj utrinkov dogajanja na šoli. Želeli smo pokazati, kdo smo, kaj delamo, kakšen je utrip šole in za to je poskrbelo preko dvesto nastopajočih učencev.
V četrtek, 5. 6. 2014, je na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec potekala zaključna prireditev šole, letošnje leto pod sloganom Prva smo mi. Pravzaprav je bil slogan tudi končno geslo križanke, ki so jo na prireditvi reševali obiskovalci prireditve, denar od prodanih križank pa smo tudi letos namenili šolskemu skladu, ki na šoli uspešno deluje že petnajsto leto in uspešno izpolnjuje svoje poslanstvo, pomoč učencem iz socialno šibkejših družin.


Na prireditvi se je predstavila folklorna skupina, učenci 2. razredov so usklajeno zaigrali cup song, zapeli so vsi trije pevski zbori, učenci od prvega do petega razreda so zaplesali v ritmih zumbe, četrtošolci so se predstavili z venčkom italijanskih pesmi, saj smo letošnje šolsko leto v okviru projekta Evropska vas spoznavali Italijo, nastopil pa je tudi pevski zbor učiteljic. Prireditev so povezovali učenci gledališkega kluba, ki so skozi dramsko igro predstavili mnoge projekte šole, kot so dobrodelni bazar, e-šolska torba, naravoslovna učilnica, mediacija, Evropska vas, Comenius, Unesco ... predvsem pa so želeli predstaviti sproščeno dogajanje v šolski avli pred pričetkom pouka.


Na prireditvi smo podelili tudi pohvale ter bronasta, srebrna in zlata priznanja šole. Zlato priznanje šole sta letos prejela devetošolca, Kaja Bernardis in Klemen Jurhar.


Po predstavitvi zadnje točke so obiskovalci že lahko ugotovili, da se geslo križanke glasi Prva smo mi. Ob tem so se na odru zbrali vsi pevski zbori, vsi nastopajoči in prvič premierno zapeli himno Prve osnovne šole Slovenj Gradec, PRVA SMO MI, ki sta jo ob tej priložnosti napisali učiteljici Janja Kresnik in Nataša Rotovnik Sukič.

Prva smo mi, prva niso vsi, znanje se deli, prijateljstvo živi ... so ponosno, saj so Prva prav oni, prepevali učenci.
Ob koncu smo izžrebali še tri nagrajence, ki so uspešno rešili križanko, in se nato ob petju himne, kateremu so se pridružili tudi nekateri obiskovalci, zadovoljni in polni lepih vtisov poslovili.

Nataša Rotovnik Sukič

Oglejte si tudi