Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Povabilo k sodelovanju na Rokodelskem festivalu v Slovenj Gradcu

V imenu organizatorjev Vas Mestna občina Slovenj Gradec ob otvoritvi 20. bienalne razstave domačih in umetnostnih obrti vabi k sodelovanju na ROKODELSKEM FESTIVALU s prikazom rokodelske dediščine, ki bo potekal v Slovenj Gradcu (na Glavnem trgu in na delu Trga svobode v starem mestnem jedru) v četrtek, 17. septembra 2015, od 11.00 do 17.00 ure.

Predstavitev izdelkov tradicionalne in sodobne domače in umetnostne obrti je neposreden rezultat ocenjevanja izdelkov DUO, ki ga razvija in ohranja Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Kot spremljevalna prireditev bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti na ogled tudi razstava »Iz rok do oblike«, kjer bodo predstavljeni izbrani izdelki iz natečaja za razstavo sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji, ki ga je objavila mestna občina Slovenj Gradec, v sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec in Koroško galerijo likovnih umetnosti. Predstavitev izdelkov tradicionalne in sodobne domače in umetnostne obrti, ki je neposreden rezultat ocenjevanja izdelkov DUO, ki ga razvija in ohranja Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Kot spremljevalna prireditev bo v Koroški galeriji likovnih umetnosti na ogled tudi razstava »Iz rok do oblike«, kjer bodo predstavljeni izbrani izdelki iz natečaja za razstavo sodobnih inovativnih izdelkov na temeljih dediščine v Sloveniji, ki ga je objavila mestna občina Slovenj Gradec, v sodelovanju s Podjetniškim centrom Slovenj Gradec in Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Na festivalu želimo v obliki rokodelske tržnice predstaviti ustvarjalni potencial ter prenos rokodelskih znanj in spretnosti različnim generacijam obiskovalcev.

Izpolnjeno prijavnico, ki je pripeta spodaj v prilogi, za sodelovanje na sejmu pošljite najkasneje do 10. septembra 2015 po pošti (Turistična pisarna Slovenj Gradec, Glavni trg 24, Slovenj Gradec), ali po e-pošti: tic@slovenjgradec.si. (upoštevane bodo samo pisne prijave).

Za dodatne informacije o rokodelskem festivalu  lahko pokličete turistično pisarno (TIC) Slovenj Gradec na tel.: 02/ 88 12 116, od ponedeljka do petka od 8.00 do 18.00 ure, prijavnica v elektronski obliki pa je na voljo tudi na spletni strani www.slovenjgradec.si.

 

TIC SG

Oglejte si tudi