Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Izjemno uspešen plesni vikend za plesalce Koroškega plesnega kluba Devžej

Za plesalce Koroškega plesnega kluba Devžej je bil ta konec tedna izjemno uspešen. En par je tekmoval na svetovnem mladinskem prvenstvu v Italiji, v Ljubljani pa je potekal kvalifikacijski turnir v standardnih in latinskoameriških plesih. Plesna zveza Slovenije pa je v nedeljo podelila pokale za najuspešnejše plesne pare in klube v Slovenski plesni ligi za leto 2012. Koroški plesni klub Devžej je po osvojenih pokalih med najuspešnejšimi.
V soboto, 9. februarja, je v italijanskem mestu Bassano del Grappa potekalo letošnje svetovno mladinsko prvenstvo v latinskoameriških plesih, na katerega je Plesna zveza Slovenije prijavila dva plesna para, med katerima sta bila tudi plesalca Koroškega plesnega kluba Devžej Alen Štaleker in Suzana Krevh. Uvrstitev na svetovno prvenstvo je bila dokaj nepričakovana, saj sta v letošnjem letu šele prestopila v mladinsko kategorijo, sta pa v lanskem letu z uspešnimi nastopi na raiting tekmovanjih zbrala visoko število raiting točk, kar je bilo dovolj za uvrstitev na svetovno prvenstvo. V njunem prvem tako velikem svetovnem tekmovanju, sta korektno in po načrtih odplesala prvi in drugi ponovitveni krog. Izjemen uspeh pa je na tem tekmovanju dosegel drugi slovenski mladinski par Nino Kleindienst - Urška Bencak, ki je osvojil četrto mesto.

Plesna dvorana plesnega kluba Urška v Ljubljani, pa je bila to nedeljo prizorišče kvalifikacijskega turnirja v standardnih in latinskoameriških plesih. Tekmovanja so se udeležili trije pari. Najuspešnejši pa je bil tokrat pionirski par Maro Vranaričić in Sara Frühauf, ki je zmagal tako v standardnih kot tudi v latinskoameriških plesih. Mladinski par Timotej Šlaher in Blažka Vranaričić si je priplesal drugo mesto v standardnih in četrto v latinskoameriških plesih. Starejše mladinski par Žan in Erika Glinik, ki tekmuje samo v standardnih  plesih, si je priplesal tretje mesto.

 Ob tekmovanju v Ljubljani pa je Plesna zveza Slovenije slovesno podelila pokale za najboljše plesne pare, ki so v lanskem letu tekmovali za Pokal Slovenije v okviru Slovenske plesne lige.  Plesni klub Devžej je bil v tem tekmovanju med najuspešnejšimi plesnimi klubi v državi, saj so pokale osvojili kar trije pari. Plesni klub Devžej pa je prejel tudi pokal za skupno tretje mesto v standardnih plesih, glede na uspeh v obeh plesnih zvrsteh pa je skupno osvojil četrto mesto.

 

Tako sta pokal za skupno drugo mesto v standardnih plesih prejela starejša mladinca Martin Stanišič in Iza Sila. Alen Štaleker in Suzana Krevh sta prejela pokala v konkurenci mlajših mladincev za osvojeno drugo mesto v standardnih in tretje mesto v latinskoameriških plesih. Njuna klubska kolega Lovro Jakopec in Gaja Šimič pa sta v isti konkurenci osvojila prav tako dva pokala in sicer za drugo mesto v latinskoameriških plesih in tretje mesto v standardnih. 

Oglejte si tudi