Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Ekipa iz Slovenj Gradca prva na preverjanju ekip prve pomoči

5. oktobra 2013 je v Velenju potekalo XIX. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, na katerem je sodelovalo 14. ekip, ki so zmagale na regijskih preverjanjih. Prvo mesto je zasedla ekipa PP Območnega združenja Rdečega križa Slovenj Gradec, ki se bo avgusta 2014 udeležila evropskega tekmovanja v Belgiji.

Dosežen rezultat je potrditev, da imajo člani ekipe, ki so prostovoljci, veliko znanja in da so dobro pripravljeni na morebitno ukrepanje v resnični situaciji.

Na sedmih delovnih točkah, kjer so potekale simulacije realnih nesreč in poškodb, so sicer člani vseh ekip pokazali visoko raven znanja, usposobljenosti in izurjenosti za delovanje v primeru prometne nesreče, eksplozije, delovne nezgode, nesreče na javni prireditvi, nezgode na otroškem igrišču in športni prireditvi.

Namen preverjanja, ki ga organizirajo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Glavni odbor Rdečega križa Slovenije in občina, kjer preverjanje gostuje, je sicer okrepiti delo na področju prve pomoči v občinah, organizacijah, zavodih in podjetjih, da bi tako izboljšali stanje na področju prve pomoči v Sloveniji.

Oglejte si tudi