Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
3°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Športna zveza in društva želijo strategijo in zaupanje v organe

Dne 25. septembra je novo vodstvo športne Športna zveza Sevnica v sejni sobi Športnega doma Sevnica organizirala okroglo mizo za področje športa z naslovom sinergija aktivnih društev v lokalnem okolju.
V sevniški občini so nekatera športna društva zelo uspešna. Nastopi v prvoligaškem društvu, vrnitev športnikov z žlahtnimi medaljami iz svetovnih prvenstev, potrjujejo njihovo uspešnost in dobro delo v nekaterih športnih sredinah. Žal je novo izvoljeno predsedstvo Športne zveze Sevnica ugotovilo, da zadnjih osem let ni pričakovane povezanosti med društvi, niti ni pričakovane strategije, ki je neizogibno potrebna za nadaljnji razvoj  sevniškega športa. Prav zaradi slednjih pomanjkljivosti je v četrtek Športna zveza Sevnica organizirala omizje z naslovom » Sinergija aktivnih društev v lokalnem okolju«.

Omizja, ki ga je odlično povezoval moderator Radovan Trifkovič, so se udeležili; predstavnica Športne unije Slovenije, direktorica KŠTM ga. Mojca Pernovšek z referentko za šport, predsednik odbora za šport v lokalni skupnosti in predstavniki le nekaterih uspešnik društev in klubov. Slaba odzivnost ostalih predstavnikov društev je vsekakor posledica razmer, ki so bila v preteklosti vse drugo kot povezovalna.

Vsi prisotni so bili enotnega menja, da je združevanje in izvedba omenjenega omizja nujna in odlična osnova, da se pristopi k skupni pripravi strategije razvoja športa za daljše obdobje. Vsekakor pa Športno zvezo čaka kar nekaj dela, da uredi notranjo organizacijo tako, da bo lahko  postala servis tistim klubom in društvom, ki so aktivna. Seveda brez kvalitetnega dela pri črpanju sredstev iz javnih razpisov ne bo šlo. Ravno pri tem bodo morali sinergijo ustvariti: Športna zveza Sevnica, Javni zavod KŠTM Sevnica in društva, ki bodo imela interes in bodo sposobna izpolniti, dokaj zahtevne kriterije iz razpisov. Namreč dobršni del razprave je bil vezan na finančna sredstva, kar pa ni bila trenutna prioriteta omizja. Slednja problematika je vsekakor v pristojnosti drugih organov in institucij.


Vodstvo športne zveze upa, da se bo s časoma povrnilo zaupanje v inštitucije, ki so določene in odgovorne za izvajanje športnih programov pomembnih tako za vrhunski šport, kakor za rekreativno dejavnost v lokalnem okolju.

Športna zveza Sevnica
Foto: Pavle Perc

Oglejte si tudi