Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

IZJEMNO USPEŠNO DRŽAVNO PRVENSTVO MAŽORET

Mažorete Sevnica so se tako kot vsako leto, tudi letos udeležile državnega prvenstva Mažoretne zveze Slovenije, ki je potekalo 7. in 8. maja 2016 v Novem mestu. Državno prvenstvo je bilo za mažorete Sevnica izjemno uspešno! Ne le, da so imeli največ prijavljenih skupin – kar 4, temveč so v Sevnico prinesli tudi izjemne rezultate, ki jih niso pričakovali. Na državnem prvenstvu je tekmovalo kar 20 različnih slovenskih mažoretnih klubov. V soboto je v dopoldanskem delu potekalo tekmovanje najmlajših tekmovalk, kjer so v disciplini Prvi korak tekmovale najmlajše 4 sevniške mažorete: Zoja Cestnik, Lia Lapornik Koleto in Sara Savinc so prejele priznanje, Julija Hahn pa prvo bronasto medaljo. V popoldanskem delu pa so se Sevničanke v zelo močni konkurenci potegovale za odličja v solo in par programih in Sevnici priplesale naslednje rezultate:
  • Solo kadet:Ida Pintar - 5. Mesto, Nika Jazbec - 2. Mesto in  Teja Krajnc - 1. mesto
  • Solo junior: Anja Popelar - 7. Mesto in Tjaša Brvar - 5. mesto
  • Solo senior: Eva Železnik - 5. Mesto in Eva Senica - 3. mesto
  • Par kadet: Ana Prosenik & Laura Strajnar - 2. mesto
  • Par junior: Zala Elizabeta Ramovš & Hana Vukalič - 7. mesto in Ajda Mesojedec & Tajda Župevc - 6. mesto
  • Par senior:  Tjaša Habinc & Tjaša Jezernik - 5. mesto in  Tadeja Mrgole & Monika Seničar - 3. mesto.

Tako se bo na Evropskem prvenstvu, ki bo potekalo v Vinkovcih na Hrvaškem za najboljša odličja med vso evropsko elito borilo kar 5 neformacij, ki so dosegla najvišja 3 mesta med slovenskimi mažoretami, v preteklem letu 2015 pa je za Sevnico na evropskem prvenstvu tekmoval le 1 solo program.

V nedeljo pa so sevniške mažorete na tekmovanje pripeljale 4 tekmovalne skupine, ki so s svojimi izjemnimi nastopi Sevnici priplesala naslednje rezultate:

  • Skupina kadet pom pom - 5. mesto
  • Skupina kadet palica - 3. mesto
  • Skupina junior palica - 3. mesto
  • Skupina senior pom pom je osvojila zadostno število točk za udeležbo na evropskem prvenstvu.

Na evropsko prvenstvo imajo tako možnost potovati kar 3 tekmovalne skupine. Sevniške mažorete svojo tekmovalno usmerjenost krepijo šele 6 let in tako kot eden najmlajših slovenskih klubom predstavljajo vzor ostalim mladim slovenskim društvom, ki pričenjajo z mažoretno dejavnostjo. V prihodnje jih čaka veliko nastopov in seveda aktivne priprave na evropsko prvenstvo, ki bo v mesecu septembru 2016 potekalo v Vinkovcih na Hrvaškem. Evropsko prvenstvo nestrpno pričakujejo, seveda pa to poemni tudi delovno poletje in druženje na intenzivnih in napornih mažoretnih treningih.  Vsekakor pa takšnih rezultatov mažorete ne bi dosegle brez svojih staršev in navijačev, ki na tekmovanjih ustvarjajo posebno vzdušje, ki mažoretam pomeni posebno motivacijo in spodbudo. V mažoretne vrste bodo nove članice lahko vstopile od konca meseca avgusta dalje.

 

Vir: Društvo TRG Sevnica, sekcija mažorete

Oglejte si tudi