Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

ZLATO PRIZNANJE IZ ZGODOVINE

Vsako šolsko leto Zavod RS za šolstvo razpiše tekmovanje iz znanja zgodovine. Letošnja tema je bila Tehnološke spremembe na Slovenskem v 19. in začetku 20. stoletja ter njihov vpliv na življenje.

Na državno tekmovanje se uvrsti okrog 150 najboljših mladih zgodovinarjev iz Slovenije, med njimi pa sva bila tudi midva, Ana Sladič in jaz. Zadnji trenutki pred tekmovanjem so bili zelo napeti. Misli so "švigale" sem ter tja. Vsak tekmovalec je prejel tekmovalne naloge in urno smo se jih lotili. No ja ... Sprva se nisem spomnil niti enega samcatega odgovora. Vsa vprašanja se preletel in začel znova; vprašanje za vprašanjem, odgovor za odgovorom. Hitro sem odgovoril na skoraj vsa vprašanja, vendar sem po navodilih mentorice ostal do konca predvidenega časa. Sledilo je desetdnevno čakanje na rezultate. Bil sem presrečen, da mi je uspelo usvojiti zlato priznanje, Ani pa je na žalost zmanjkalo le nekaj točk, tako da je ostala pri srebrnem priznanju.

Menim, da sva se oba naučila veliko novega in zanimivega. Vem, da nama bo to znanje zelo koristilo. Mnoge porabljene ure doma kot tudi v šoli z mentorico gospo učiteljico Marjeto Teraž, ki nama je bila v veliko pomoč, so se obrestovale.                                                                 

Jakob Nečemer, 9. d

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi