Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Zimska šola v naravi

V ponedeljek, 11. 3. 2013, zjutraj smo se učenci 5. In 6. razreda z avtobusom odpeljali v CŠOD Planica, kjer smo pet dni imeli zimsko šolo v naravi. Spremljala sta nas učitelja Franci Kranjec in Roman Drstvenšek.

Na poti smo se ustavili v Ljubljani, kjer se nam je pridružilo še nekaj učencev 5. razreda OŠ Karla Destovnika Kajuha. Kmalu smo se z njimi spoprijateljili.

  Nastanili smo se v domu Planica, kjer je bilo bivanje prijetno. Hrana je bila odlična, najbolj sem se veselila kosil. Jutra so mi bila zoprna, ker me je sošolec Florijan s harmoniko prebujal iz sladkih sanj. Komaj sem čakala aktivnosti na snegu. Vožnja s krogi navzgor mi ni bila prijetna, ker je bila predolga in prepočasna. Učitelji so se potrudili in nas dobro naučili smučati, saj smo se nekateri spuščali že po precej strmi progi. S smučanja smo v dom prišli že zelo utrujeni. Mislim, da smo imeli premalo prostega časa, da bi si odpočili.

Poleg smučanja smo imeli v domu razne aktivnosti. Že prvi dan smo odšli na nočni pohod. Toplo smo se oblekli, na glavo nadeli lučko in v nahrbtnik dali vroč čaj. Pot je bila zanimiva, saj smo med potjo opazovali zvezdnato nebo, iskali veliki in mali voz ter zvezdo Severnico.

V naslednjih dneh smo popoldan igrali nogomet, hokej, namizni tenis in plezali po plezalni steni. V četrtek smo med daljšim pohodom v Tamar uživali v prečudoviti pokrajini z visokimi gorami.

Naša učitelja sta za nas lepo skrbela in bila prijazna, tako da mi je bilo teh pet dni zelo všeč. Spoznala pa sem tudi nove prijatelje, ki jih ne bom pozabila.

 

                                                                                                               Anja Žniderič

                                                                                                            6.r. OŠ BLANCA

Oglejte si tudi