Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

IZLET V BOHINJ IN NA BLED

Letošnja končna ekskurzija je bila čudovita. V torek, 2. junija, smo učenci od 5. do 9. razreda spoznavali Gorenjsko ter obiskali Bohinj in Bled.

Po približno dveh urah vožnje je voznik ustavil avtobus malo naprej od Bohinjskega jezera. Po pešpoti smo se odpravili proti slapu Savica. S skalne police pada voda 78 metrov globoko. To je eden izmed dveh izvirov Save. Pogled na slap je bil prelep, zato smo posneli kar nekaj fotografij.

Za tem smo se vrnili proti Bledu. V prostorih gradu smo si ogledali muzej in nato še staro tiskarno. Izvedeli smo, kako so tiskali v času Johannesa Gutenberga. Po malici smo šli učenci 5. razreda peš do plaže ob Blejskem jezeru, tam hranili račke in labode ter občudovali čudovito okolico. Učenci od 6. do 9. razreda pa so se odpeljali na rafting. Povedali so, da so preživeli zabavno in malo adrenalinsko športno urico.

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet turistična vzgoja, so ves dan predstavljali pot, pokrajino okoli nas ter naravne in kulturne znamenitosti, značilne za Gorenjsko. Dan je bil naporen, a bilo je zanimivo in zabavno. Vsi učenci smo si edini, da si želimo še več podobnih ekskurzij.

 

Jošt Fister, 5. razred Osnovne šole Krmelj

Oglejte si tudi