Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

RDEČI KRIŽ SEVNICA Z NOVIM VODSTVOM

Rdeči križ Sevnica z novim vodstvom

 

Na nedavni redni volilni skupščini Območnega združenja Rdečega križa Sevnica so izvolili nove organe društva. Predsednica je z vsemi glasovi zastopnikov postala mag. Breda Drenek Sotošek, podpredsednica pa Dragica Hostnik, obe dolgoletni aktivni članici društva. Člani so se dosedanji predsednici Ivanki Lindič, ki ji je potekel dvojni mandat, zahvalili za prizadevno delo.

Tudi nekatere krajevne organizacije so dobile nova vodstva, tako se lahko pomoči potrebni, če jim je lažje, v svojem kraju obrnejo po pomoč na predsednike posameznih krajevnih organizacij: Blanca – Terezija Požun, Boštanj – Jelka Bec, Krmelj – Milena Šeško Bregar, Loka – Igor Remih, Sevnica – Violeta Bahat Kmetič, Studenec – Slavica Ivačič, Šentjanž – Martina Hočevar, Tržišče – Brigita Erpič, Zabukovje – Melita Nepužlan.

Na skupščini so pregledali poslovanje po posameznih področjih, pomoči potrebnih je vse več, v enem letu se je število prosilcev povečalo kar za četrtino. Razdelili so skoraj 37 ton hrane v skupni vrednosti 66.222€. V lepo urejenem skladišču zbirajo rabljena oblačila in obutev, po katera prihaja vse več ljudi. Skrbijo tudi za letovanje starejših in otrok iz socialno šibkejših družin, lani so jih na morje popeljali kar 48. Uspešno organizirajo krvodajalske akcije, v enem letu je na osem akcij v Sevnici in Krmelju prišlo 1213 zvestih krvodajalcev. Poleg tega uspešno delujejo na področju prve pomoči, lani je pri njih opravilo tečaj 230 bodočih voznikov, usposabljajo zelo uspešno sevniško ekipo prve pomoči, ki se je že nekajkrat uvrstila na državna preverjanja in tam pokazala visoko stopnjo znanja in pripravljenosti za primer nesreč. Za delo na področju prve pomoči so lani, na pobudo Uprave za zaščito in reševanje, prejeli bronasti znak CZ RS. Znanja o prvi pomoči širijo tudi po osnovnih šolah in tam pripravljajo lokalna in regijska tekmovanja. Po krajevnih organizacijah skrbijo za pomoči potrebne, jih obiskujejo, obdarujejo in pripravljajo srečanja starostnikov s kulturnim programom in pogostitvijo. Lani so obiskali 635 osamljenih, bolnih ali invalidnih oseb in pripravili srečanja za več kot 600 starejših krajanov. Dobro sodelujejo tudi z drugimi društvi v občini in izven.

Nova predsednica je poudarila, da se bo potrudila nadaljevati to uspešno delo društva in ga na posameznih področjih še dograditi. Zaveda se, da je, zaradi težkih materialnih, finančnih in socialnih razmer, za humanitarne organizacije vse več dela.

 

Mojca Pinterič Krajnc, sekretarka OZRK Sevnica

Oglejte si tudi