Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Pokal Gubčeve brigade

Člani OO borcev za vrednote NOB Mokronog – Trebelno so dne, 6.6.2015 že četrtič organizirali orientacijski pohod po poteh Gubčeve brigade. Na razpis tekmovanja, ki je potekalo v okolici Mokronoga, v dolžini 11,5 km, se je odzvalo 20 ekip, 9 članskih in 11 osnovnošolskih. Med pohodom so se morali tekmovalci spoprijeti z različnimi nalogami kot so: streljanje z zračno puško, streljanje z lokom, metanje bombe v cilj in reševanje testa o dogajanjih med NOB 1941 - 1945 in Osamosvojitveno vojno.

 

Rezultati so bili zelo izenačeni, kar je še dodatno popestrilo tekmo.

 

Člani 1. mesto ekipa Biček iz Mokronoga

          2. mesto ekipa Sokoli RMR iz Mirne

          3. mesto ekipa K-9 NM 1 iz Novega mesta


Mladi  1. mesto ekipa Orli iz Mirne

           2. mesto ekipa Bimboti iz OŠ Mokronog

           3. mesto ekipa Grk iz OŠ Mokronog

 

Najboljši trije v kategorijah so prejeli pokale, najboljša ekipa v obeh kategorijah, Orli z Mirne, ki so dosegli 886 točk, pa je prejela še prehodni pokal Gubčeve brigade.

 

V času potekanja tekmovanja pa je na ciljnem prostoru potekal zanimiv in pester tečaj prve pomoči, ki ga je organizirala zdravnica Elizabeta Žlajpah ob pomoči Žive Sladič.

 

Na cilju je potekalo še tekmovanje v streljanju z zračno puško, prijavilo se je 20 tekmovalcev. Med mladimi je zmagal Žan Novak, drugi je bil Maks Lenart Rep, tretji pa  Jaka Žgajnar. V članski konkurenci pa je zmagal Simon Gregorčič, druga je bila Mateja Glušič, tretja pa je bil Radko Kosanovič. Najboljši trije v obeh konkurencah so prejeli medalje.

 

Vidimo se naslednje leto. Hvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi orientacijskega pohoda.

 

 Mišo Hrovat

Oglejte si tudi