Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
SOB.
22°C
9°C
Oceni objavo

Kreativno ustvarjanje v Medgeneracijskem centru Šentilj

Kreativno ustvarjanje v Medgeneracijskem centru Šentilj                                   

 

V MCŠ so med drugimi dejavnostmi zelo dobro zaživele tudi kreativne delavnice. Občani in občanke se vanje vključujejo po interesnih dejavnostih.

Tako je tudi nastala skupina, ki bi rada nadaljevala delo naših dedkov in babic kot je: izdelovanje cvetja iz različnih materialov, pletenje košar iz ličja in vrbe itd.

Z gospo Janjo Hercog sva tako v našem kraju poiskale sokrajanke in sokrajane, ki takšne različne stvari izdelujejo in jih prosile, če bi vse te tehnike izdelave predstavile tudi nam v MCŠ. Z veseljem se je odzvala ga. Vera Perko, ga. Marija Kolar in ga. Zofija Potušek. Vse ostale uporabnice so se v nadaljevanju vsakotedensko priključevale našim dejavnostim vedno v večjem številu.

Najprej smo se lotili izdelovanja dekorativnih šopkov iz ličja, krep papirja in drugega naravnega sezonskega cvetja. Naše prej naštete gospe, ki to delo obvladajo smo z zanimanjem in občudovanjem spremljale, kasneje pa se z njihovo potrpežljivostjo tudi vse ostale naučile tehnik zgibanja. Vsaka posameznica je bila zelo ponosna na svoj prvi samostojno izdelan šopek.

Tako smo zdaj vse udeleženke že vešče izdelovanja šopkov, ki je postal kot naš simbol MCŠ in ga z veseljem tudi podarjamo vsem , ki obiščejo naš center. Sklenili smo tudi, da naše znanje zdaj posredujemo tudi vsem drugim zainteresiranim v občini. Tako smo bili tudi že na skupnem druženju v VDC POLŽ, kjer smo preživele prijetne urice druženja in bomo takšna druženja še velikokrat ponovile.

Za vso uspešno in nemoteno  delo kreativni delavnic ter našo dobro počutje v teh dopoldnevih, pa vsakokrat poskrbi koordinatorka dejavnosti ga. Janja Hercog.

Udeleženke kreativnih delavnic medgeneracijskega centra Šentilj: avtorica prispevka Marija Debeljak, Perko Vera, Kolar Marija, Fiedler Marija, Dodič Štefka, Zofija Potušek, Plesnik Marija, Sonja Božič, Branka Horvat, Lucija Viderman, Erika Rozman in Neža Kukovičič.

 

 

Avtorica prispevka: Marija Debeljak                                                        Sladki Vrh, 26. 11. 2015

Oglejte si tudi