Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Ponovna prisotnost kolesarjev, skuteristov, mopedistov in motoristov na naših cestah

Pomladni in sončni dnevi ter lepo vreme so privabili na naše ceste veliko število voznikov enoslednih vozil
Najprej velja opozoriti vse voznike osebnih in tovornih vozil, da so pozorni na to skupino udeležencev v cestnem prometu, ki je sedaj nekaj mesecev ni bilo. Pozivamo jih naj bodo skrajno previdni, naj pričakujejo večje število enoslednih vozil na cestah in naj se pri vsakem premiku vozila prepričajo, da imajo zagotovo prosto pot.

 

Pomlad je tudi čas dela na poljih. Zato velja opozorilo, da na traktorskih gumah ob vključevanje na javno prometno površino nikoli ne sme biti zemlje ali blata. Omenjeno ob dežju predstavlja smrtno nevarnost za voznike enoslednih vozil.

 

Kolesarji, skuteristi, mopedisti in motoristi pa se morajo zavedati, da je asfalt še vedno hladen, na cestah pa je ponekod še pesek, ki je ostal od zimskih razmer. Prav tako velja opozorilo o obveznem nošenju čelade in druge zaščitne opreme ter oblačil za boljšo vidnost.

 

Prav tako velja posebno opozorilo, da morajo motoristi preden prvič v sezoni sedejo na motor, poskrbeti za ustrezno psihofizično pripravljenost. Vozijo naj previdno in predvidevajo ravnanje drugih udeležencev. Ustrezno je treba pripraviti tudi motorno kolo, zato naj pred prvo vožnjo preverijo tlak v pnevmatikah in globino profila na le-teh, delovanje svetlobnih teles, nivoje tekočin in delovanje zavor. Ni odveč, da spomladi z motornim kolesom opravimo preventivni tehnični pregled ali obiščemo pooblaščeni servis motornih koles.

 

Člani MK Kelti vam želimo obilo užitkov na dveh kolesih in z vetrom v laseh, naj se vaše poti vselej srečno in varno končajo!

 

 

Oglejte si tudi