Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Šempeter-Vrtojba
DANES
24°C
13°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Priznanja in nagrade Občine Šempeter-Vrtojba za leto 2014

V petek, 18. julija, je v okviru praznovanj občinskega praznika v Coroninijevem dvorcu v Šempetru potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba, na kateri so bile podeljene nagrade letošnjim občinskim nagrajencem. Občinski svet je na svoji 37. redni seji 19. junija 2014 izbral občinske nagrajence za leto 2014 na podlagi predlogov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Župan Milan Turk je tako na slovesnosti podelil zlato in bronasto priznanje ter dve diplomi.
  • Zlato priznanje je ob 20. obetnici delovanja, ki uspešno povezuje šport, aktivno preživljanje prostega časa in družabno življenje prejelo Športno društvo Mark Šempeter iz Šempetra pri Gorici.

Športno društvo Mark Šempeter že dvajset let spodbuja in goji zdrav duh in zdravo telo. S promocijo gibanja, kot enega temeljnih človekovih potreb, je Športno društvo Mark eno najpomembnejših športnih društev v naši občini. Dve desetletji množično povezuje krajane in ostale privržence športnega načina življenja. Šport, rekreacijo in zdrav način življenja skuša na najrazličnejše načine približati ljudem vseh starosti. Telovadbo, planinarjenje, pohodništvo in različna testiranja člani uspešno povezujejo z druženjem. S svojo razvejano dejavnostjo in povezovanji z drugimi podobnimi društvi si Športno društvo Mark uspešno utira pot tudi v svet. Tako se redno udeležuje številnih prireditev doma in v tujini, veliko odmevnih dogodkov pa organizirajo tudi sami. Seveda ne smemo pozabiti, da so člani društva s prepoznavnim oranžnim odsevnim jopičem kot reditelji nepogrešljivi tudi pri drugem dogajanju v občini.

  • Bronasto priznanje za dosežke na področju športa in športne vzgoje prejme Društvo ekstremnih športov.

Društvo ekstremnih športov – DEŠ je že desetletje aktivni promotor športnega plezanja na Goriškem. Danes združuje več kot 500 članov in uspešno upravlja enega največjih plezalnih centrov v Sloveniji, kjer organizirajo številna pomembna tekmovanja. Člani redno sodelujejo in se uspešno predstavljajo na številnih športnih prireditvah doma in v tujini. Poleg tega pa društvo skrbi tudi za mlade plezalce. Nadobudne športnike vzgaja v športnem duhu, ki prek vztrajnosti in truda vodi do uspehov tako v športu kot tudi življenju nasploh. Za svoje požrtvovalno delo pri izgradnji plezalnega centra v Šempetru so bili člani Društva ekstremnih športov tudi nagrajeni in v okviru projekta Naj prostovoljec leta 2011 prejeli nagrado Naj projekt 2011.

  • Diplomo Občine Šempeter-Vrtojba za uspešno delo prejme Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo »Veteran« Nova Gorica – Sekcija Šempeter-Vrtojba.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo »Veteran« Nova Gorica – Sekcija Šempeter-Vrtojba od ustanovitve leta 2003 s svojim delovanjem ohranja spomin na priprave in vojno za samostojno Slovenijo ter ohranja spomin na Teritorialno obrambo. V ta namen so člani v zaklonišču pod Pošto v Šempetru razstavili tudi nekaj muzejskih eksponatov. Sekcija redno organizira spominske svečanosti ob obletnici dogodkov v procesu priprav na osamosvojitveno vojno in med osamosvojitveno vojno ter skrbi za ohranjanje obeležij osamosvojitvene vojne na območju občine. S svojim delovanjem veterani krepijo domoljubje hkrati pa širijo prepoznavnost občine s sodelovanjem z veteranskimi in drugimi sorodnimi organizacijami tako doma kot v tujini.

  • Diplomo Občine Šempeter-Vrtojba za uspešno delo prejme Vodopivec trgovina, trgovina in servisiranje d.o.o. iz  Šempetra pri Gorici.

Družinsko podjetje Vodopivec trgovina d.o.o. že 24 let uspešno deluje in se razvija v Bazari. Z avtoprevozništva so leta 2000 prešli na servisiranje tovornih vozil, danes pa s svojo ponudbo in delom v skladu s svojim sloganom »Poskrbimo, da bodo vaše poti varne«, skrbijo tudi za osebna vozila. Podjetje, ki danes zaposluje 8 oseb, se nenehno prilagaja potrebam na trgu, ponuja novosti, zagotavlja visoko kvaliteto storitev in s tem omogoča konstantno rast in razvoj svoje dejavnosti, delovnih mest ter ohranjanje obrti v domačem kraju. Družina Vodopivec s svojimi sodelavci dokazuje, da se lahko s pravo vizijo, delom, vztrajnostjo in povezanostjo dosega uspehe tudi v teh gospodarstvu nenaklonjenih časih.

 

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Oglejte si tudi