Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Javni poziv za vključitev tretje skupine udeležencev v Operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 – Goriška regija

Obveščamo vas, da je objavljen javni poziv za vključitev tretje skupine udeležencev v Operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 – Goriška regija. Predmet javnega poziva je vključitev desetih mladih visoko izobraženih brezposelnih oseb v omenjeno operacijo, ki vključuje naslednje občine: Občina Ajdovščina, Občina Bovec, Občina Brda, Občina Cerkno, Občina Idrija, Občina Kanal ob Soči, Občina Kobarid, Občina Miren-Kostanjevica, Mestna občina Nova Gorica, Občina Renče-Vogrsko, Občina Šempeter-Vrtojba, Občina Tolmin in Občina Vipava.

 

Namen Operacije Podjetno v svet podjetništva 2014


Namen operacije je podjetniško usposabljanje mladih, visoko izobraženih brezposelnih oseb v Goriški regiji s ciljem, da bi se mladi po zaključku operacije samozaposlili, zaposlili v lastnem podjetju ali zaposlili pri drugem delodajalcu.


Cilji operacije je zagotavljanje podpore, zlasti v obliki usposabljanja, mladih z višjo in visoko izobrazbo, ustvarjanje novih delovnih mest v podjetništvu in zaposlovanje mladih.


Ciljna skupina so osebe, izbrane na podlagi tega javnega poziva, ki imajo višjo, visoko izobrazbo, magistrski ali doktorski naziv in so vpisane v evidenco brezposelnih oseb na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje oz. druge osebe v skladu z določili tega javnega poziva. Operacija je usmerjena v razvoj podjetništva, prednostno med mladimi z višjo in visoko izobrazbo oz. zaključenim magistrskim ali doktorskim študijem, njihova vključitev v operacijo pa pomeni obvezo, da bodo s strokovno pomočjo mentorjev in dodatnim usposabljanjem v okviru operacije pridobili ustrezna znanja in veščine, ki so nujno potrebna za identifikacijo podjetniške ideje, razvoj ideje in njeno izvedbo v praksi, uspešno vodenje podjetja, komunikacijo s poslovnim okoljem in drugo.


Prijavitelji bodo v obdobju štirih mesecev na podlagi identificiranih podjetniških idej individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem samozaposlitve, zaposlitve v svojem podjetju ali zaposlitve pri drugih delodajalcih. V tem obdobju bodo morali pripraviti poslovni načrt bodočega podjetja oz. druge pravne oblike, njihova uspešnost pa se bo spremljala v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja.


Prijava


Prijave (obrazec št. 1) s priloženim izpolnjenim vprašalnikom (obrazec št. 2), izpolnjeno in podpisano izjavo prijavitelja (obrazec št. 3), izpolnjen vzorec pogodbe o zaposlitvi, ki naj bo parafiran na vsaki strani in podpisan na zadnji strani (obrazec št. 4), s priloženim življenjepisom, potrdilom o prijavi pri Zavodu RS za zaposlovanje  in fotokopijo dokazila o izobrazbi  lahko oddate osebno v dislocirani enoti RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, Kidričeva 20, 5000 Nova Gorica (vhod v I. nadstropje je v podhodu med Press barom in Art Optiko) najkasneje do 7.  novembra 2014 do 14. ure ali pošljete priporočeno po pošti na naslov:  RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 3, 5000 Nova Gorica do 7. novembra 2014  (velja poštni žig tega dne). 


Celotno besedilo razpisa in potrebni obrazci za prijavo so objavljeni v priponki.

Oglejte si tudi