Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Uvodno usposabljanje za prostovoljce

Usposabljanje bo potekalo dva dni, v soboto in nedeljo, prvi dan od 9. do 17. ure in drugi dan od 9. do 16. ure. Usposabljanje, ki je organiziramo v sodelovanju Slovenske filantropije in MOCIS-a Slovenj Gradec, bo potekalo 27. in 28. februarja 2016 v prostorih MOCIS-a Slovenj Gradec, Partizanska pot 16 (3. nadstropje Zdravstvenega doma).

V kolikor vas mika prostovoljstvo, a ne veste, kje začeti, vas vabimo na Uvodno usposabljanje za prostovoljce. Namenjeno je vsem, ki se pripravljate na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujete kot prostovoljci in si želite pridobiti znanja, ki vam bodo pomagala pri vašem prostovoljskem delu.
Usposabljanje se bo dotikalo splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela, in prostovoljca opozorilo tudi na nevarnosti v prostovoljskem delu. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

Poglobili se bomo v naslednje teme:

  • kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
  • delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
  • veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
  • odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
  • komunikacija,
  • pravice in odgovornost prostovoljcev,
  • etična načela pri prostovoljskem delu.

 

Prispevek za usposabljanje znaša 25 EUR (vključuje DDV), za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19 EUR. 

V primeru, da ste v finančni stiski in prispevka ne morete plačati, skupaj s prijavnico pošljite obrazložitev in v kolikor bo mogoče, vas bomo plačila oprostili, vendar le ob predhodnem soglasju Slovenske filantropije.

Izpolnite prijavnico in jo najkasneje do 22. 2. 2016 pošljite na elektronski naslov: damjana.kotnik@mocis.si
Lahko jo pošljete tudi po pošti na naslov: MOCIS center za izobraževanje odraslih, Partizanska pot 16, 2380 Slovenj Gradec.

Minimalno število udeležencev za izvedbo usposabljanja je dvanajst, maksimalno število pa dvajset, zato se velja prijaviti čim prej!

Dodatne informacije vsak dan med 10. in 14. uro:
Damjana Kotnik: damjana.kotnik@mocis.si ali na telefon: 02 88 46 402 

Oglejte si tudi