Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
13°C
8°C
Oceni objavo

Tudi v poslanski skupini SD nesporna podpora 3. razvojni osi

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os se je 25. oktobra 2016 sestala s poslansko skupino SD – Socialni demokrati, katero so zastopali poslanci Jan Škoberne, Janko Veber in Marija Bačič. Prisoten je bil tudi sekretar poslanske skupine Miro Pretnar.

 

Kot je ugotovil poslanec Jan Škoberne imata šaleška in koroška regija skupnega letnega izvoza okoli dve milijardi evrov. Hitra cesta bi tako še okrepila gospodarsko rast v regijah, hkrati pa rešila številne vsakodnevne prometne zagate, ki tarejo prebivalcev teh regij. Prav tako se je Škoberne zavzel za pospešitev aktivnosti na relaciji Velenje – Slovenj Gradec, kjer je državni prostorski načrt že sprejet in to ne glede na sprejem DPN na relaciji avtocesta A1 – Velenje.

 

Poslanska skupina SD je izrazila tudi pozitivno stališče do DPN F2-2 (Šentrupert – Velenje) ter izrazila podporo Svetu koroške regije pri prizadevanjih za 4-pasovno umestitev hitre ceste do Koroške. V poslanski skupini so tudi napovedali podporo DARS-u s sprejemom poroštvenega zakona, ki bi omogočil finančno stabilnost gradnje 3. razvojne osi.

 

V imenu Mladinske iniciative za 3. razvojno os

Aljaž Verhovnik

Oglejte si tudi