Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
0°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Razstava Od prvega do zadnjega koraka

V Štauhariji Muzeja Ravne na Koroškem je potekalo odprtje fotografske razstave z naslovom Od prvega do zadnjega koraka, ki so jo pripravili ob 20-letnici delovanja Društva Projekt Človek.


Na ogled so postavljene avtorske fotografije ljubiteljskega fotografa Jožeta Flajsa, športnega animatorja, zaposlenega v Društvu Projekt Človek. Skozi simboliko dramatično predstavijo občutenja pogumnih, ki so se odločili sleči železno srajco zasvojenosti.


V drugem delu razstave pa nas razstava pelje v vsakdan društva, danes, tukaj in zdaj, življenje v skupnosti, svetle in temne trenutke, ko se spomnimo prvih začetkov. Fotografije so last Društva Projekt Človek. 

  

»V letu 2015 je Društvo Projekt Človek praznovalo 20-letnico delovanja. Pričujoča razstava je le en dogodek v vrsti jubilejnih dogodkov lanskega leta. V letu 2016 jo ponovno ponujajo na ogled. Podaja se na pot po krajih Slovenije, pot spoznavanja in pot preseganja.'« je na otvoritvi razstave v Štauhariji povedala Dora Pal, dipl. soc. del., družinska terapevtka, ki je tudi predstavila program Projekta Človek.

 

Društvo Projekt Človek je nevladna, humanitarna in neprofitna organizacija, ki izvaja program za samopomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti. Osnovni program, ki ga izvaja, je program Projekt Človek, ki je sestavljen iz različnih podprogramov. Program deluje v 8 slovenskih regijah (Osrednjeslovenski, Dolenjski, Koroški, Obalno-Kraški, Gorenjski, Podravski, Goriški in Savinjski) in vključuje uporabnike iz vse Slovenije.

 

Razstava pa ima tudi tretji del. To je plakat, ki je bil izbran za naslovnico zbornika Skupaj na poti človeka na likovnem natečaju 'Kaj nas varuje pred zasvojenostjo', v katerem so ob 20-letnici Društva Projekt sodelovali učenci osnovnih šol iz Slovenije. Za naslovnico pa je bil izbran plakat učencev OŠ Koroški jeklarji.

 

Kulturni program sta z nastopom popestrila Jan Kuhelnik na ksilofonu in Tina Kalajžič na harmoniki. Zbrane obiskovalce je nagovorila tudi dr. Karla Oder iz ravenskega muzeja.

Oglejte si tudi