Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Pokal Slovenije v olimpijskem krosu

Na velikonočni ponedeljek se je odvila prva letošnja tekma za Pokal Slovenije v olimpijskem krosu Griči XC 2015 v Vrtojbi pri Novi Gorici. Prireditelj DEŠ Fleš je gostil okoli 250 tekmovalcev iz Azerbajdžana, Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije. Kolesarski Klub Ravne na Koroškem je že na prvi tekmi, kljub nekaterim manjšim nevšečnostim, dosegel izjemne rezultate.

 

Še posebej moramo izpostaviti 2. mesto kolesarja Sebastjana Andrejca v izredno močni kategoriji veteranov, kjer  mu je zmago za slabi dve sekundi speljal Aleš Boškin.

 

Dečki v kategoriji U13 in U15 so se nehote preskusili na trasi elite kategorije, zato so po prvem krogu ponovno startali in dirko odpeljali na krajši progi.

 

Med tekmovalci kategorije U13 je svoj najboljši rezultat do sedaj dosegel Nejc Štern, bil je četrti.

 

Med tekmovalci kategorije U15 se je na stopničke ponovno povzpel Teo Pečnik, ki je, kljub temu, da je med mlajšimi v tej kategoriji, zasedel 2. mesto med slovenskimi tekmovalci in 3. mesto skupno.

 

Žal je imel na prvi tekmi veliko smolo Tomaž Šinigoj (kategorija U17), saj ga je nekje na polovici dirke ustavila predrta guma.

 

Pretrgana veriga pa je vidno uvrstitev Roku Nagliču preprečila že na startu. Kljub temu je v kategoriji U23 mlajši člani zasedel 4. mesto med slovenskimi tekmovalci in 6. mesto skupno.

 

Vsem tekmovalcem izrekamo čestitke.

 

Pokal Slovenije se nadaljuje že naslednjo nedeljo na Ledinah nad Idrijo.

Oglejte si tudi