Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Podeljena priznanja natečaja Prostovoljec leta 2014

V torek, 29. junija 2015, je Mladinski svet Slovenije (MSS), pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, izvedel zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014, na kateri so razglasili najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte za leto 2014. Zaključno prireditev natečaja je na Brdu pri Kranju gostil predsednik RS Borut Pahor. Na natečaj Prostovoljec leta sta letos prispeli 202 prijavi, podelili pa so naslednje nazive: Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt ter priznanje za posebne dosežke na mladinskem področju. Gre za tradicionalni prireditev, ki jo je Mladinski svet Slovenije izvedel že trinajstič zapovrstjo.

Priznanja so podelili predsednik Republike Borut Pahor, ministrica dr. Anja Kopač Mrak ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl.

 

Naziv Naj mladinski voditelj je prejel Ravenčan Gregor Matavž, na predlog Zveze tabornikov Slovenije, in sicer za dolgoletno mladinsko delo na Koroškem. Kot mladinski aktivist in mladinski voditelj je Gregor aktiven že 17 let. V letu 2014 je s svojim delom izjemno prispeval k ustanavljanju nove enote tabornikov na Koroškem, kjer je pomagal pri koncipiranju, načrtovanju in nudenju podpore. Bil je nepogrešljiv del projekta »Neformalna Koroška zveza tabornikov«, organiziral je zimovanje treh taborniških društev, letni tabor ter jesenovanje z mednarodno dimenzijo ter bil mentor več kot 100 mladostnikom.

 

Gregor se zahvaljuje za prejeto priznanje in dodaja, da nikakor ne bi prejel tega priznanja, če ne bi imel za seboj tako močne in delovne ekipe tabornikov.

 

Brez prostovoljcev bi številni ljudje ostali brez pomoči, zato je njihov prispevek nenadomestljiv. Z razpisom za naj prostovoljca vsako leto odkrivajo raznolikost in dodano vrednost prostovoljstva, število prostovoljnih ur pa se iz leta v leto množi.


Priznanje Prostovoljec 2014 je za dolgoletno delo v Društvu Sožitje Mežiške doline prijela tudi Ravenčanka Janja Čebulj

Oglejte si tudi