Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

O, EMOR, NI AJILUJ! ali zbrka na balkonu

''Prvi dogodek v sklopu prireditev 'ZGODBA OŽIVLJENA' vam podarjamo ob slovenskem kulturnem prazniku.'' So zapisali na vabilu izvajalci gledališke predstave v Koroški osrednji knjižnici.

 

Ob slovenskem kulturnem prazniku je v izvedbi Zadruge Zraven na  Grajskem balkonu in pod balkonom potekala gledališka predstava pod naslovom O, EMOR, NI AJILUJ! (beri nazaj) ali zbrka na balkonu.


Balkon je prostor za iskanje ljubezni, za izlivanje svojih čustev. Balkon je odskočna deska v zunanji svet, dovolj varna, da lahko na tej stopnici do sveta varno izliješ svoje srce in misli. Pri vsem tem nagovarjaš luno, psa, drevesa in verjameš, da si sam – ampak nisi, kajti marsikdo svojo rano izliva prav izza zavetja balkona.

»Balkon postane središče misli, ki uidejo iz glave ne da bi pred tem prečistili naše stavke. Premeša se poezija našega sveta. Imajo besede tukaj sploh še svojo mesto ali so izgubile pomen, ker jih tako ali tako ne slišimo. Vsak človek bi potreboval svoj balkon,« so še povedali mladi Zadruge Zraven.  

Čudovita drama, ki daje tudi misliti. Ob prepletu besed pa še dobra glasba in toplo ognjišče vse to in še več ob prazniku kulture.  

Oglejte si tudi