Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Ljubezen na Od(o)ru

Grajski park je v četrtek, 23. aprila, čarobno oživel. Prijetnemu literarnemu dogodku, ki so ga na Noč knjige organizirale Radmance s sodelovanjem številnih nastopajočih ljubiteljev lepe besede in univerzalne povezovalke magične – glasbe, se je pridružilo lepo število obiskovalcev, željnih besednega poigravanja.

 

Javno branje v Grajskem parku Noč knjige - Ljubezen na od(o)ru je pri hiški za knjigobežnice postreglo z mešanico intime in druženja enako mislečih. Pa tudi s prigrizkom in pijačo dobrodošlice za vse zbrane. In, seveda, z lepim kupčkom podarjenih knjig, ki so jih lahko »posvojili« novi lastniki, željni popotovanj v nove svetove. Javno branje v parku se je v organizaciji Radmanc zgodilo že petič, in prav na ta večer smo skupaj z njimi praznovali obletnico prve noči v parku.

 

Prisluhnili smo skoraj dvajsetim nastopajočim bralcem, ki se jim je pridružilo zavidljivo število glasbenikov. Že tako krasen večer so popestrili Lidija K. Vidmar z angelskim glasom ob spremljavi kitare, odlična vokalistka Lucija Štrekelj in kitarist Dejan Dimic ter skupina mladih obetavnih glasbenikov pod taktirko Andreja Ofaka. Poseben nastop je pripadal Gregi Močivniku, igralcu in performerju iz Ljubljane. Z zgodbo Lokalnega junaka, kuhanjem kave in z doživetim nastopom se je pomešal med vse prisotne in širil ljubezen do literature na malo drugačen način.

 

Tako je čudovit in čaroben večer na (drugače) čisto običajen četrtek združil več kot 400 prirediteljev po Sloveniji (in še kje), ki so med seboj povezali okoli 100.000 ljudi v viru ustvarjalnosti, radovednosti, koprnenju po lepem in praskanju po bolečem – v knjigi. 

Oglejte si tudi