Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Kadeti OK Fužinar so osvojili odlično 3. mesto na turnirju Spring Cup

Kadeti odbojkarskega kluba Fužinar Metal Ravne so se ponovno udeležili turnirja Spring Cup v Kranju. Kadetski turnir je v letošnjem letu sicer kar nekaj ekip odpovedalo, a to vsekakor ne zmanjšuje uspeha Fužinarjevih igralcev.

 

Turnir je letos potekal v dveh skupinah, OK Fužinar pa, žal, prvi dan ni prikazal najboljše igre, saj so obe tekmi izgubil. Prvo po solidni igri z ekipo domačinov Astec Triglav, drugo pa proti ekipi Črnuče ACH. Obe tekmi sta se končali z 2 : 0. K sreči je sistem tekmovanja dopuščal popravne izpite, zato odbojkarji Fužinarja prav veliko s slabšim prvim dnem niso izgubili. Drugi dan so se naši mladi odbojkarji v četrtfinalu pomerili proti ekipi Maribora. V prvem nizu so dolgo iskali ritem in ga, na srečo, našli. Sicer v zaključku pri rezultatu 23 : 23 niso odigrali najbolje, zato so prvi niz izgubili. Odločneje pa so zaigrali v drugem nizu, ko so ves čas vodili in ga zaključili s 25 : 21. O zmagovalcu in vstopnici za polfinale je odločal tretji niz. Tudi tega so odlično začeli domači Fužinarjevi igralci ter povedli z rezultatom 9 : 3. To Mariborčanov ni zmedlo, saj so z dobrim servisom uspeli izid celo izenačiti. K sreči pa so se mladi Korošci zbrali in z delnim izidom 6 : 0 opravili z Mariborčani ter si priigrali polfinale. V tej tekmi sta za OK Fužinar blestela Rok Maklin in David Ranc, ki sta bila s 16. in 15. točkami najučinkovitejša igralca domačega Fužinarja, seveda pa so dobro igro prikazali tudi ostali igralci.

 

V polfinalu so bili ponovno boljši odbojkarji Astec Triglava in odbojkarji Fužinarja so se morali zadovoljiti s tekmo za 3. mesto.

 

V tej tekmi so se ponovno pomerili z ekipo Črnuče ACH, proti kateri so dan prej prikazali slabo predstavo. Tudi tokrat so bolje začeli nasprotniki, a so naši pravočasno ujeli ritem in do 10. točke nasprotnike ujeli. Potem jim je stekel še servis, s čimer so si zelo olajšali delo. V prvem nizu so dosegli kar 5 asov. V drugem nizu sta bili ekipi izenačeni in Fužinarju se ni uspelo odlepiti za več kot točko ali dve. Zmago in končno tretje mesto so si igralci Fužinarja priborili šele v končnici, slavili so s 25 : 23. V tekmi za tretje mesto je odlično serviral Žan Lesnik, ki je od 14 poskusov brez zgrešenega servisa dosegel 4 točke. Igro je odlično organiziral tudi podajalec Žiga Mori, saj je imela ekipa kar 47 % uspešnost v napadu, kar je bil tudi najboljši rezultat turnirja.

 

K uspehu Fužinarja so pripomogli prav vsi igralci, ki so na vseh tekmah skupno dosegli točke takole: David Ranc 40, Jure Maklin 34, Žan Lesnik 21, Max Gnamuš 10, Luka Enci Tisovnik 14, Žiga Mori 6, Domen Grauf 1, Rok Maklin  ter libero Luka Primik 2. Na turnirju so podeljevali tudi individualne nagrade za najboljše igralce. Za najboljšega blokerja je bil imenovan igralec Fužinarja Žan Lesnik. 

 

Turnir so osvojili igralci Šempetra, ki so v finalu po napetem boju premagali domačo ekipo Astec Triglava.

Oglejte si tudi