Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Delovni obisk evropske komisarke mag. Violete Bulc

Evropska komisarka mag. Violeta Bulc je v petek, 12. maja 2017 obiskala Koroško. Na Ravnah na Koroškem je obiskala  Šolski center Ravne na Koroškem  (Gimnazija in Srednja šola Ravne na Koroškem), kjer je potekal zelo zanimiv razgovor z dijaki na temo Evropske unije. Pred tem jo je sprejel in pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter  poslanca Anton Danilo Ranc in Ivan Škodnik. V prostorih Šolskega centra Ravne sta jo sprejela ravnatelja obeh srednjih šol Dragomir Benko in Ivanka Stopar.

 

Delovni posvet evropske komisarke mag. Violete Bulc se je nadaljeval v prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, kjer je potekalo srečanje z župani in gospodarstveniki Mežiške doline. Razgovor je moderiral poslanec Anton Danilo Ranc. Pred tem pa je potekal nagovor župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena, ki je na kratko orisal in  predstavil glavne tematike Koroške.

 

Komisarka Violeta Bulc je ob njenem obisku Koroške povedala: 'Danes sem na obisku na Koroškem, da s prebivalci podelim informacije o delovanju EU, o tekočih možnostih vključevanja slovenskih podjetij v evropske projekte in novih virih financiranja.  Želim pa tudi odkrito spregovoriti o vseh izzivih, s katerimi se soočamo in slišati mnenja ljudi iz Koroške regije o aktualnih EU temah. Ne mislite, da v Evropski uniji pozabljamo na regije. Komisarji želimo biti čim bolj prisotni na lokalni ravni. Le tako lahko državljanom sporočimo, kaj EU počne za njih, ter istočasno prenesemo njihova sporočila nazaj v Bruselj. Prizadevam si za vzpostavitev mostu med EU in Slovenijo ter da, čim bolj približam evropske teme slovenskim državljanom.'

Oglejte si tudi