Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Vodna učna pot Grabnarca

Pot poteka ob vznožju Jelovice od izvira Lipnice na Spodnji Lipnici čez številne lesene mostiče ob potoku Grabnarca do grofovega bajerja in nazaj po čudovitih poljih Vošč s pogledom na Karavanke in Julijske Alpe.
Potoka Grabnarica in Lipnica sta v preteklosti poganjala številne mline in žage, pot ob njima pa obiskovalcu odkriva vrednost vode za Radolčane v preteklosti in danes. 

Za območje je značilna izredna pestrost živalskega in rastlinskega sveta, med katerimi so tudi zelo redki potočni raki in simbol poti, vodni kos. Del vodne učne poti sodi pod zaščiteno območje Natura 2000 in se dopolnjuje z naravoslovno učno potjo Pusti grad.

Začetek poti: Spodnja Lipnica (Kolnica; 46.3208N, 14.1627E) ali Kulturni dom Lancovo 
Dolžina: 5 km 
Potreben čas za ogled: 2 uriZahtevnost: 

lahka pohodniška pot
Označenost: smerokazi in informativne table v slovenskem jeziku
Skrbnik poti: Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Bled, T: (04) 531 58 61Vodeni ogledi: Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Bled, T: (04) 531 58 61 Navodila za pot:

  • Začetek na Lancovem: ob glavni cesti Radovljica–Kropa je tik ob cesti na zgornjem delu naselja Lancovo velika stavba s trgovino in kavarno. Pred stavbo je parkirišče, kjer lahko pustite svoje vozilo. Od tam sledite smerokazom na drugo stran ceste in navzgor na lokalno cesto.
  • Začetek na Spodnji Lipnici: na cesti Radovljica–Kropa zavijete za Spodnjo Lipnico. Peljete se skozi vas in še naprej proti Jelovici do majhnega parkirišča na levi strani ceste pred zadnjimi hišami. Tam parkirate in peš sledite smerokazom.
Skrbnik poti: KS Lancovo

Oglejte si tudi