Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Moški pevski zbor Rožmarin na dobrodelnem koncertu in reviji pevskih zborov

Svojo noto dobrodelnosti je moški pevski zbor Rožmarin zopet pokazal z udeležbo na aprilskem dobrodelnem koncertu «KORAKAJMO Z ZALO«  v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

Ni minil niti en mesec in že je sledil nov nastop. V petek, 6. maja je mesto Kočevje v tamkajšnji športni dvorani  gostilo 14. Revijo pevskih zborov dolenjskih in belokranjskih upokojenskih društev. Na prireditvi družabnega in tekmovalnega značaja  je nastopilo enajst moških, ženskih in mešanih zborov. Pridružili so se jim tudi učenci Glasbene šole Kočevje, ki so popestrili program. Zbori so se predstavili vsak z dvema pesmima. Nekateri zbori so nastop popestrili z vriskanjem, igranjem na glavnike in boben, skratka izvirnosti ni manjkalo.  Moški pevski zbor Rožmarin se je pod vodstvom zborovodje Gorazda Kermca na reviji predstavil s pesmima Tomaža Habeta DVE LET’ IN POL (primorska ljudska) in priredbo Janeza Močnika VEČERNICA (stara nemška božična). Zborovsko petje je ocenjevala strokovna žirija. Po nastopu je strokovna žirija podala vsem zborovodjem pohvale in kritike z namenom izboljšanja zborovskega petja. Moški pevski zbor Rožmarin se je ponovno odlično odrezal in bil s strani strokovne žirije izbran za najboljšo izvedbo pesmi.
Vsa pohvala velja organizatorjem prireditve, saj je bilo za vse prav lepo poskrbljeno. Goste so vodili k športni dvorani smerokazi in redarji, na koncu revije je bila zakuska za vse nastopajoče, kjer je vladalo veselo vzdušje.

Oglejte si tudi