Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Koncert Rudi Bučar in Istrabend

V petek, 21. avgusta 2015, bo v Novi Gorici koncert Rudija Bučarja in Istrabenda ob predstavitvi novega albuma Konəc. Rudi Bučar pripravlja za petkov koncert tudi posebno presenečenje, saj se mu bo na odru pridružil glasbeni gost. Koncert se bo odvijal na Bevkovem trgu ob 21h.

O albumu so na spletni strani založbe Celinka zapisali: "Konǝc je dvojni album priznanega istrskega glasbenika Rudija Bučarja, ki si skozi ustvarjanje prizadeva ohranjati istrsko kulturno dediščino in jo hkrati približati mlajšim generacijam. Kot je zanj značilno, prireja istrske ljudske skladbe in piše avtorske v duhu istrske glasbe, ki je dialektalno bilingvistična.

 

Zajema skupek folk skladb, med katerimi so v zadnjih letih mnoge že našle pot do občinstva tako v obliki singlov kot tudi v živih izvedbah na koncertnih odrih. Album vključuje skladbe Šaltinka, s katero se je predstavil na EMI, skladbo Ti, s katero je zmagal na Slovenski popevki 2014 in Sen znala jes, zmagovalko z Melodij morja in sonca 2014. Poleg avtorskih skladb je na zgoščenki še nekaj priredb istrskih ljudskih napevov, medtem ko druga zgoščenka zajema a capella skladbe v istem slogu, ki so v preteklem letu že izšle na albumu Kantajmo, katerega izvajalci so člani zasedbe Kvartet 7 Plus.

 

Album so soustvarjalni mnogi izvrstni glasbeniki, kot so Janez Dovč, Goran Krmac, Mitja Bobič, David Morgan, Boštjan Grabnar, Robert Pikl, Anže Langus Petrovič, Jure Rozman in mnogi drugi. Za produkcijo je poskrbel Gaber Radojevič in za oblikovanje albuma Boyan Ceglar iz Studia Procenta."

 

Glasbo odlikuje odličen vokal in res dobra glasbena izpeljava, v živo pa so slišati preprosto čudovito, kar lahko slišite tudi na spodnjih posnetkih. Album pa lahko poslušate tudi na spletni strani Rudija Bučarja.

Povezave

Celinka

Oglejte si tudi