Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

ŽENSKE TENIŠKE PRIPRAVE TK MENGEŠ LOŠINJ 2016

Po uspešnem zagonu lige mešanih dvojic lansko leto smo v klubu ugotovili, da je čas, da punce prestavimo v višjo prestavo. Kaj pa, če bi imele tudi ženske svoje priprave na teniško sezono, bi se malo umaknile iz našega vsakdanjika in naigrale tenisa in ob dobri družbi preživele nekaj dni skupaj? Kar se je začelo z nekaj norimi idejami na zaključku lige lansko leto, smo tudi uspešno realizirali.

In tako se je v zgodnjih jutranjih urah sobote, 28. maja 2016, osem nadobudnih tenisačic TK Mengeš pod budnim očesom trenerja Aleša Šporna in organizatorja Jake Kruljca odpravilo na prve tradicionalne teniške priprave za ženske. Kam? Seveda si ne bomo privoščile nič manj kot naši moški kolegi tenisači. Torej, na Mali Lošinj. Po prihodu smo kmalu ugotovile, da nam bo tukaj čisto luštno, da nam nič ne manjka, in da lahko naše teniške kolege sedaj prav dobro razumemo, zakaj tako radi hodijo sem. Dnevi so minevali hitro ... prehitro. Po kratkem jutranjem teku in zajtrku smo pričele s treningi, vajami za moč in aktivacijo ter zaključile z raztezanjem. Po kosilu smo vse še enkrat ponovile, vmes pa si privoščile tudi kakšen skok v bazen in še vedno premrzlo morje. Večer smo zaključili ob dobri družbi z veliko smeha. In tako smo skupaj preživeli dneve tenisa vse do torka, 31. maja 2016.

Jaka in Aleš sta pripravila analizo igre vsake posameznice in ob odličnih treningih je bil napredek iz dneva v dan večji. In rezultat? Najbolje ga povzame komentar našega kolega: "Kaj se pa dogaja? Še nikoli nisem videl, da bi v Mengšu ob 18. uri na treh igriščih igrale ženske!"

Vse se Jaki in Alešu zelo lepo zahvaljujemo za organizacijo prvih priprav za ženske v TK Mengeš, prav tako našemu predsedniku Marjanu Mušiču za podporo pri izpeljavi in vsem sponzorjem, ki so nas podprli.

Naslednje leto jih seveda ponovimo!


Besedilo in foto: Maja Hurwits

Oglejte si tudi