Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Mengeš
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

SSK Mengeš vse do Sapora in Lahtija

Da je dober glas Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš februarja segel tudi v »deveto vas«, je poskrbel Anže Lanišek, ki si je najprej na prenovljeni letalnici Heinija Klopferja v Oberstdorfu z 21. mestom prijadral deset točk za svetovni pokal, nakar se je v finale prebil še v Saporu, kjer je pristal na 24. mestu. A to še ni bilo vse; svoje nastope je 20-letni Domžalčan stopnjeval na olimpijski generalki v Pjongčangu, kjer je z rekordom velike naprave (139,5 m) poletel do izvrstnega četrtega mesta. Z njim je izenačil svojo najboljšo uvrstitev med elito iz Nižjega Tagila 2015. Od Južne Koreje se je poslovil še s 14. mestom, s katerim si je dokončno zagotovil letalsko karto za nedavno svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Lahtiju.

V tem znamenitem finskem zimsko-športnem središču je nato prispeval levji delež k četrtemu mestu Slovenije na tekmi mešanih ekip, na kateri je bil v družbi Eme Klinec, Nike Križnar in Petra Prevca naš najboljši skakalec. A ne le to;Lanišek je bil na tisti preizkušnji celo peti najboljši posameznik za Nemcema Andreasom Wellingerjem in Markusom Eisenbichlerjem, Avstrijcem Stefanom Kraftom in Japoncem Daikijem Itom.

Uspešno je prejšnji mesec tekmoval tudi drugi članski državni reprezentant iz SSK Mengeš – Matjaž Pungertar, ki je pridno zbiral točke v celinskem pokalu. Najvišje se je zavihtel v Erzurumu, kjer je skočil na četrto in osmo mesto, zatem je bil trideseti v Brotterodeju in triindvajseti v Planici, preizkušnji v Iron Mountainu pa je končal na 27. in 26. mestu.

Nove točke v »2. svetovni ligi« si je izbojeval tudi nordijski kombinatorec Leon Šarc, ki si je v Planici priskakal in pritekel 22. mesto, s katerim je le za malo zgrešil uvrstitev v ekipo za svetovno prvenstvo v Lahtiju. Si je pa 20-letni Kamničan spet prislužil nastop v svetovnem pokalu ter se udeležil tekem v Saporu, kjer je z 42. in 41. mestom dosegel svoji doslej navišji uvrstitvi med elito.

Za (naj)mlajše pa se je sezona 2016/17, kar zadeva tekmovanja, že končala. Glavni trener Aleš Selak se je bo spominjal kot ene od najuspešnejših doslej v zgodovini kluba, ki je od prejšnjega meseca bogatejši za šest zlatih lovorik z državnih prvenstev. Z nazivi najboljših v Sloveniji so se ovenčali Taj Ekart (do 13 let), Nik Bergant Smerajc (do 10 let), Živa Andrić (do 9 let) in Alen Pestotnik (do 9 let), ki je bil povrhu še tretji na DP do 10 let.

Benjamin Bedrač (do 11 let) je osvojil srebrno kolajno, skupaj z Nikom Bergantom Smerajcem, Titom Vorancem Božičem in Timotom Šimnovcem pa se je veselil še naslova moštvenega državnega prvaka do 11 let. Zasedba SSK Mengeš (v postavi Benjamin Bedrač, Nik Bergant Smerajc, Taj Ekart in Igor Teodor Herbstritt) je zmagala tudi na DP do 13 let.

Na tekmovanju za gorenjski pokal Cockte v Bohinju pa so za konec prva mesta osvojili Benjamin Bedrač (do 11 let), Nik Bergant Smerajc (do 10 let) in Alen Pestotnik (do 9 let), na drugo stopničko sta se zavihtela Taj Ekart (do 13 let) in Timo Šimnovec (do 10 let), tretja pa sta bila Igor Teodor Herbstritt (do 12 let) in Živa Andrić (do 9 let).

Za konec pa še vabilo vsem bralkam in bralcem na razstavo Slovenski orli – naš ponos, ki jo SSK Mengeš prireja v sodelovanju z občino Mengeš in Društvom Dogodek Kamnik. Razstavo si je v Kulturnem domu Mengeš mogoče ogledati v času uradnih ur blagajne in v terminih prireditev vse do 30. aprila 2017.

 

Besedilo: Miha Šimnovec

Foto: Hiromi Murata

Oglejte si tudi