Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

RAZSTAVA DIJAKOV SGGOŠ V KNJIŽNICI MENGEŠ

VZGOJA ZA IDENTITETNO IN TRAJNOSTNO GRADNJO

Krajevna knjižnica Janeza Trdine Mengeš, 25. januarja 2016 odpira svoja vrata razstavi Vzgoja za identitetno in trajnostno gradnjo, ki jo pripravlja Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana. Ker bo razstava na ogled v času informativnih dnevov za osnovnošolce je še toliko bolj zanimiva.

 Šola vzgaja mlade za opravljanje celovitih nalog na področju gradbenih del, saj dijaki v treh letih pridobijo poklic zidarja, tesarja, kamnoseka, pečarja-polagalca keramičnih oblog ali upravljalca težke gradbene mehanizacije, v štiriletnih programih pa poklice gradbeni, geodetski ali okoljevarstveni tehnik.

Na Srednji gradbeni, geodetski in ekonomski šoli v Ljubljani razumejo in znajo prisluhniti potrebam sedanjosti in prihodnosti ob spoštovanju vrednot in znanja iz preteklosti. Razumevanje starega pred načrtovanjem novega lahko ohrani sožitje človeka in narave, ohrani mesta po meri človeka in tradicionalno raznolikost slovenske kulturne krajine.

Razstava Vzgoja za identitetno in trajnostno gradnjo postavlja v ospredje prizadevanja dijakov in učiteljev Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana, da bi učinkovito povezovali sodobna in tradicionalna znanja gradnje v lesu, glini in naravnem kamnu, v prid čistemu okolju in ohranjanju bogate stavbne dediščine. Razstava prikazuje tudi kulturne, naravoslovne in etnološke dejavnosti dijakov, saj samo strokovno znanje ne pomeni veliko, če ga ne znamo umestiti v širši družbeni okvir in na ta način zgraditi trdno povezano skupnost, ki se bo zavedala svojih vrednot.

Razstava bo postavljena v zunanjih izložbenih vitrinah knjižnice od 25. januarja 2015 do 15. februarja 2016, zato je ogled razstave možen tudi, ko je knjižnica zaprta.

Vljudno vabljeni.

 

Barbara Ahačič Osterman in Maja Štembal Capuder

Oglejte si tudi