Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
13°C
PET.
14°C
10°C
Oceni objavo

Ena najboljših, če že ne najboljša sezona doslej

Lukoviški motokrosist Klemen Gerčar nadaljuje z odličnimi nastopi v letu 2012. Po premierni zmagi na tekmi za svetovno prvenstvo v razredu mx3 in četrtem mestu v skupni razvrstitvi sezone, je v začetku oktobra uvrstitev v finale svetovnega pokala narodov nadgradil s srebrom na evropski različici tega reprezentančnega tekmovanja, vse skupaj pa je začinil še s četrtim naslovom slovenskega državnega prvaka.

»Po dveh letih slabših rezultatov sem spoznal, da nekaj ni v redu, da bo potrebno nekaj spremeniti,« se je ozrl nazaj Gerčar, ki je pred sezono zamenjal slovensko in mednarodno ekipo ter tudi znamko in moč motorja. »To se je izkazalo za dobro potezo,« je nadaljeval in priznal, da v svetovnem prvenstvu v razredu mx3 ni pričakoval tako dobrih rezultatov. »Toda iz dirke v dirko sem se naučil nekaj novega, vedno bolje sem se ujel z motorjem. Tudi glede ekipe sem zelo zadovoljen; če ne drugega o vsem skupaj največ povejo rezultati. Dejstvo je, da je z mano ena najbolj uspešnih, če že ne najuspešnejša sezona,« je povedal 21-letni motokrosist, ki je le nekaj dni pred izidom tokratnega Rokovnjača skupaj s sotekmovalcema Matevžem Irtom in Timom Gajserjem spisal novo pomembno poglavje slovenske zgodovine tega športa.

 

Še pred uspehom v Ukrajini so skupaj – po devetih letih odsotnosti – Slovenijo spet pripeljali v finale svetovnega pokala narodov; na koncu so bili šestnajsti. »Tekma je bila težka, po pravici povedano nismo pričakovali tako dobrega rezultata. Tudi na evropsko prvenstvo odhajamo dobro razpoloženi, nenazadnje smo bili lani četrti,« je le nekaj ur pred odhodom na vzhod Evrope povedal Gerčar. Njegova smela napoved se je izkazala za pravilno: Slovenija je bila na koncu druga, kar je njen doslej največji uspeh! »Poudariti je treba, da smo se borili celo za zmago in to z Italijani, ki v ta šport vlagajo daleč največ denarja,« je uspeh takoj po koncu tekme pokomentiral slovenski selektor Sašo Kragelj.   

 

Želja za leto 2013 je priti na sam vrh

Gerčar seveda upa, da mu bo šlo tako dobro tudi v prihodnje. »Toda nikdar se ne ve. Še predobro se spomnim, kakšne težave sem imel v zadnjih dveh letih,« je povedal najboljši slovenski motokrosist, ki se bo po nekaj dneh – morda tednu ali dveh – počitka že začel kondicijsko pripravljati na sezono z letnico 2013. Ekipe ne bo menjal, bo pa poskušal še izboljšati uvrstitev s svetovnega prvenstva. »Ker sem imel že letos do zadnje dirke teoretične možnosti za skupno zmago, upam, da se bom tokrat spet boril za naslov najboljšega. Na domačih tleh pa ni dvoma – rad bi še petič postal državni prvak!«  

Foto: Peter Vasle

Oglejte si tudi