Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

V TD Gradišče dvojno praznovali okrogli obletnici

Letošnji september je bil pomemben mesec za člane Turističnega društva Gradišče, saj obeležujejo svojo 20. obletnico delovanja. Ob tem namenu so v soboto 14. septembra 2013 organizirali prireditev na Gradiškem jezeru, naslednji dan pa so se tekači pomerili na teku okoli jezera, ki so ga v društvu prvič organizirali pred desetimi leti.
V TD Gradišče dvojno praznovali okrogli obletnici

Letošnji september je bil pomemben mesec za člane Turističnega društva Gradišče, saj obeležujejo svojo 20. obletnico delovanja. Ob tem namenu so v soboto 14. septembra 2013 organizirali prireditev na Gradiškem jezeru, naslednji dan pa so se tekači pomerili na teku okoli jezera, ki so ga v društvu prvič organizirali pred desetimi leti.

V zadnjem času se na Gradiškem jezeru ne odvija več le tradicionalni Tek okoli Gradiškega jezera, temveč so se člani Turističnega društva Gradišče odločili, da bodo združili okrogli obletnici teka in svojega delovanja iz sobote na nedeljo. Predsednik društva Aleš Burja je bil navdušen, da se je prireditve ob 20. obletnici udeležilo toliko ljudi, ki so se na sobotni večer zabavali ob glasbi skupine Gamsi in spremljali košarkarsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Grčije. Sam je v društvu aktiven že od samega začetka, saj je bil njegov oče eden izmed ustanoviteljev društva, katerega prvi predsednik je bil Mavric Vidmar.

Organizacija tovrstnih prireditev zahteva veliko ljudi, zato ob njih sodeluje velika večina članov društva. Najbolj je aktiven 10-članski odbor društva, za uspešno izvedene naloge pa potrebujejo sodelovanje večine članov, ki ne prihajajo le iz Gradišča, temveč tudi iz drugič vasi v občini Lukovica, nekaj pa jih je tudi iz sosednjih občin.

"Letošnje leto je bilo za naše društvo zelo aktivno od novoletnega šaha, čistilne akcije, prvomajskega golaža pa potopisnega predavanja o Afriki. V juniju smo šli najprej na Srečanje Gradišč Slovenije v Gradišče nad Prvačino pri Novi gorici, potem pa še na strokovno ekskurzijo v največji slovenski vrt na Ptuj. Čez poletje pa so že tekle aktivne priprave na dogodka v septembru. Sedaj malo zadihamo v novembru pa sledi še strokovna ekskurzija, pa jesenski pohod in kostanjčkov piknik. Kaj hitro bo tu novo leto z njim pa tradicionalni novoletni kres in snovanje načrtov za naslednje leto," dodaja predsednik Aleš Burja, ki je ponosen na aktivne mlade člane društva. "Vsekakor moramo njihovo aktivnost letos še posebej pohvaliti. S platnom in možnostjo ogleda tekme Eurobasketa so še dodatno popestrili naše praznovanje ob jezeru." Ravno takšne aktivnosti pa so tiste, ki društvu in vasi Gradišče dajejo prepoznavnost v bližnji in daljni okolici. Ob ustanovitvi se je v društvu veliko delalo na komunalni infrastrukturi, obnovi kulturnih spomenikov ter izgradnji igrišča in vaške brunarice, sedaj pa se posvečajo bolj spoznavanju Slovenije ter aktivnostim v okviru občine.

Sobotno praznovanje pa ni oviralo tradicionalnega Teka okoli Gradiškega jezera, saj se je nanj prijavilo 198 tekačev, in sicer je bilo od tega kar 39 otrok. Tekači so bili razvrščeni v petih starostnih kategorij, vseh kategorij skupaj pa je bilo kar 22. Med starejšimi veterankami in veterani sta bila po treh krogih prva na cilju Branka Mikluž in Zvone Kemperl, po enem dveh Dragan Miškovič in po enem Justina Koprivšek in Rajko Majdič. V kategoriji veterank sta tri kroge najhitreje odtekla Rozalija Kokole in Robert Kotnik, dva Miloš Šinkovec in Alenka Sporiš Loboda ter enega Darja Kokalj in Iztok Obreza. Pri članicah in mladinkah je tri kroge prva pretekla Sara Štebe, dva Tina Lautar, po enem krogu pa je bila najhitrejša Karmen Orehek. Pri članih in mladincih so se najbolje odrezali Gregor Lazar, Domen Vidergar in Janez Golja, slednji je krog pretekel najhitreje, in sicer s časom 14 minut 42 sekund. Predsednik društva TD Gradišče se nedeljskega teka ni udeležil, saj mu zaradi organizacijskih aktivnosti tega ni dopuščal čas, je pa ob zaključku dejal: »Letošnje število tekmovalcev je zelo lepo. Zahvaliti se moramo tudi številni udeležbi osnovnošolcev naše šole

 

Oglejte si tudi