Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Ribiška tekma na Španovem bajarju

Ribiška tekma se je odvijala v nedeljo, 29. avgusta na preurejenem Španovem bajarju. Na tekmo se je prijavilo 63 tekmovalcev, 26 pa se jih je lahko pohvalilo z ulovom.
Po štirih urah športnega lovljenja rib je v skupni konkurenci zmagal Jure Križman, ki je ujel za 5,74 kilogramov rib, drugi je bil anglež Peter Budai, na tretje mesto pa se je zavihtel Božo Lakosil. V ženski konkurenci je zmagala Leopoldina Kveder, med mladinci pa Jernej Bartol.

 

Predsednik ribiškega društva Črni graben gospod Janez Križman je bil z obiskom tekmovanja in piknikom, ki se je zavlekel dolgo v noč, navdušen. Po vsem tem, kar smo naredili na tem bajarju, smo si vsi skupaj takšen žur tudi zaslužili, pove Križman. Srečelov in tombolo smo speljali s pomočjo sponzorjev, ki jih je bilo več kot trideset, generalni pokrovitelj aktivnost, ki jih izvajamo v našem društvu pa je gospod Matija Gracar – gostišče Čebelica.

 

Zmagovalcem je čestital tudi župan Matej Kotnik, ki je navdušen nad obnovljenim Španovim bajarjem izrazil spoštovanje do opravljenega dela in hkrati ribičem iz društva Črni Graben čestital za lepo izpeljano tekmovanje.

 

Španov bajar

Ko smo iz rok Ribiškega društva Bistrica prejeli Španov bajar, je bil zapuščen, zaraščen, poln alg, skratka v katastrofalnem stanju. Za obnovo smo potrebovali več kot 1000 ur dela, vloženo pa je bilo za več kot 25.000 evrov sredstev, pove Križman. Bajar smo predhodno izpraznili, ga očistili mulja, pokosili travo in goščo v okolici. Uredili smo potke in popravili ceste, uredili odvodnavanje, hkrati pa smo obnovili tri brane – zapornice. Uredili smo še dva biotopa za dvoživke na Španovem in Nackovem bajarju. 

Oglejte si tudi