Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Občni zbor Kulturnega društva (KD) Janko Kersnik Lukovica

V petek, 5.4.2013 ob 19. uri je potekal občni zbor v sejni sobi KD Janka Kersnika v Lukovici. Zbor je vodil delovni predsednik Viktor Jemec. Predsednik KD Niko Capuder je poročal, da deluje poleg zelo aktivnega moškega zbora od jeseni tudi dekliški zbor Mladost, kar je zasluga dirigentke Simone Burkeljca in članice IO društva Petre Capuder. Kljub klicu na pomoč, pa se še ni obudila dramska skupina in čakamo na mlade.. Sredstev iz proračuna je vse manj, MoPZ kljub 50. letnici ni dobil dodatnih sredstev, zato si moramo pomagati s sponzorji.
Predsednik MoPZ Franci Capuder je poročal o dejavnosti zbora, ki je v letu 2012 praznoval svojo 50. letnico delovanja. Največja pridobitev je bila nabava oblek z evropskimi sredstvi projekta LEADER programa pri LAS-u v Litiji. To jubilejno leto se je pričelo januarja s turnejo po Plečnikovih cerkvah v Mariboru, Dunaju in Pragi, jeseni pa še v Bogojini in na Ljubljanskem barju. Nastopili smo še v Lienzu in Salzburgu z Ljobo Jenče in solistkama Urško Pavli in Marto Zabret. V marcu je bil nastop ob otvoritvi razstave 550. letnice ljubljanske nadškofije. Aprila je bil koncert v Lukovici, kjer so dobili občinska priznanja predsednik zbora Franci Capuder, vodja Igor Velepič, skladatelj Janez Močnik, organizator Marinko Pintar in angleški sodelavec David Burbidge.

Peli smo še veleposlanikom v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani ob zahvalnem dnevu, na medobčinski reviji, za praznik na Zlatem polju, na Vidovem sejmu, na Limbarski gori, pri Kicu, v Ihanu, ob planinskem prazniku na Veliki planini, za Miklavža v Cerovem, zaključili pa na Ljubljanskem gradu 27. decembra z velikim koncertom s sodelovanjem tria godal in solisti. Pridobili smo dva mlada člana.

 

Petra Capuder je poročala o vokalni skupini Mladost, ki je nastopila kot gostja na koncertu dalmatinske glasbe s Pihalnim orkestrom Pirovac in na 53. območnem srečanju odraslih pevskih zborov v Lukovici. Kar uspešno naprej.

 

Blagajničarka Sonja Urbanija je poročala o visokih stroških, ki pa so vsi plačani.

 

Društvu želimo še naprej uspešno delovanje.

Oglejte si tudi