Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

BUTALCI

"Tri ure hoda za pustno nedeljo leži vas, pa ji pravijo mesto. Sredi vasi se cedi rjava mlakuža, ji pravijo potok. Ob obeh krajih mlakuže stoje koče, jim pravijo hiše. Dve, tri hiše imajo nadstropja, takim hišam pravijo graščine. Ime je vasi Butale. Butalci so gadje; tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali Butalci, — kaj mislite! — in ne pamet: takšni so."
S temi besedami je med predstavo  polni dvorani v KD A.M. Slomška Butalce opisal  Cefizelj. Tisti Cefizelj, ki je vedno znova pretental butalskega policaja, župana in druge ugledne može v znamenitih Butalah. Nasmejali smo se izvirnim domislicam Butalcev, saj so njihove šale vedno znova aktualne. Člani KD Krka so odlično uprizorili zgodbo Frana Milčinskega o Butalcih, ki je sicer izšla kot zbirka satiričnih humoresk.

Po predstavi smo se vsi skupaj še malo zadržali ob čaju, kuhanem vinu, pecivu in kokicah, ki so seveda najbolj zadišale najmlajšim obiskovalcev. V prijetnem vzdušju predprazničnega druženja smo člani TD Sv. Vid zadovoljni zaključili naše letošnje aktivnosti, v letu 2015 pa vse skupaj ponovno vabimo v našo družbo!

 

Oglejte si tudi