Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Tržnica vsak torek tudi pozimi

Na stojnicah v športnem parku na Logu lahko vsak torek med 15. in 18. uro izbirate med ponudbo lokalno pridelane sezonske zelenjave in sadja, domačimi kokošjimi jajci, mlekom in mlečnimi izdelki, medenimi, suhomesnatimi ter pekovskimi izdelki. Kljub mrzlemu zimskemu vremenu je ponudba pestra in raznolika. Kot so nam povedali ponudniki, se je tržnica prijela, veseli pa bodo vsake dodatne nove stranke. Tržnica v Dragomerju, ki je potekala dvakrat na mesec, pa se je poslovila, zaprta bo najmanj čez zimo, nato pa se bodo prodajalci odločili, ali bodo svoje izdelke znova poskusili prodajati tudi v tem naselju.

Stalna tržnica v loškem športnem parku obratuje že kar osem mesecev. Prav vsak torek ponudniki na lično urejenih stojnicah ponujajo  lokalno pridelano in predelano zelenjavo ter ostale domače izdelke. Tako bo tudi v prihodnjih mesecih. Kot nam je povedal Tadej Dolenc, ki na tržnici prodaja sezonsko zelenjavo, med in cvetni prah ter domača kokošja jajca, jih tudi mrzlo in slabo zimsko vreme ne bo ustavilo: »Na Logu smo prav vsak torek in občani lahko tudi sredi zimskega meteža dobijo lokalno pridelano in zdravo zelenjavo in druge pridelke oziroma izdelke.« Na tržnici lahko v teh mesecih kupujete različne sezonske solate, krompir, kolerabo, korenje, zelje in repo, zeleno, čebulo, česen in drugo sezonsko zelenjavo, na stojnicah pa ponujajo tudi različne vrste jabolk, sveže ekološko mleko, sadne in navadne jogurte, sire, skuto in druge mlečne izdelke. Razvajali se boste z okusnimi hrenovkami in suhimi klobasami, sladkim medom in medenimi izdelki ter cvetnim prahom, domačimi kokošjimi jajci, moko, rezanci ter ostalimi lokalno pridelanimi in predelanimi izdelki in pridelki. S pestrostjo ponudbe so zadovoljni tudi kupci, ki smo jih srečali na tržnici. Ana z Loga nam je povedala, da tržnico obiskuje redno, vrača pa se zato, ker pri vedno dobrovoljnih prodajalcih lahko kupi kakovostno in zdravo hrano.
Zadnji torek v mesecu bo na tržnici še posebej pestro, ponudba pa bo še bolj bogata kot običajno. 27. decembra med 15. in 18. uro bosta v športnem parku na Logu potekala praznična tržnica in bazar, poleg stalne ponudbe pa bodo na stojnicah na voljo tudi rokodelski izdelki ter izdelki domače in umetnostne obrti, pripravljajo degustacijo ter pester program za otroke. 

Sicer pa je na začetku prejšnjega meseca nehala delovati tržnica v Dragomerju. Kot so nam zaupali ponudniki, je bilo povpraševanje zelo slabo, kupcev praktično ni bilo, čeprav so pričakovali, da se bo glede na velikost kraja tržnica bolje obnesla. Zaupali so nam, da tržnice niso obiskovali niti tisti domačini, ki so jim zagotovili, da bodo na tržnico prišli, če bo ta organizirana v Dragomerju. Razlogov, zakaj prebivalci dragomerske tržnice niso prepoznali kot dobrodošle pridobitve, ne poznajo, ponudniki pa so ugibali, da bi bil lahko razlog za slab obisk ta, da je tržnica delovala le dvakrat na teden, ter morda tudi, da je naslednji dan tržnica na Brezovici. Kot so nam še povedali, bo tržnica zaprta najmanj čez zimo, nato pa se bodo odločili, ali bodo svoje izdelke znova poskusili prodajati tudi v Dragomerju.

 

V. L.

Foto: V. L. 

Oglejte si tudi