Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Začeli prenovo gasilskega doma

Prostovoljna gasilska društva Občine Log - Dragomer so v letošnjem letu začela z izpolnjevanjem programa varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter požarnega varstva. Do leta 2020 naj bi kupili dve gasilski vozili ter hidrosanirali loški gasilski dom, predvidena pa je še ureditev gasilskega poligona ter parkirišča na gasilskem vrtu. Del načrtov se že uresničili, PGD Log ima v svoji garaži že parkirano novo gasilsko-reševalno vozilo, končana pa je tudi prva etapa hidrosanacije gasilskega doma Log.
Občina Log - Dragomer se zaveda pomembnosti javne gasilske službe, saj, kot nam je povedal poveljnik GE Občine Log - Dragomer Pavel Remškar, primerno sofinancira tako redno delovanje gasilcev, kot tudi investicije v obnovo voznega parka in gasilskih domov. Tako je bil konec lanskega leta na občinskem svetu potrjen program varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter požarnega varstva za obdobje 2016–2020, ki je bil pripravljen na podlagi ocene ogroženosti Občine Log - Dragomer. Del načrta sta tudi ocena ogroženosti Občine Log - Dragomer do leta 2020 in med drugim plan nabave opreme za enote in službe civilne zaščite ter pogodbene organizacije in gasilske enote. Ta bo med drugim poskrbela za boljše pogoje za delo gasilcev ter izboljšala varnost občanov. V petletnem planu za gasilsko dejavnost so predvideni nakup novega gasilskega vozila GVC 24/50 za PGD Dragomer - Lukovica in gasilskega reševalnega vozila, ki se že nahaja v garaži PGD Log, ter hidrosanacija gasilskega doma Log, ureditev gasilskega poligona in parkirišča na loškem gasilskem vrtu.
Poleg nakupa gasilskega reševalnega vozila se je v letošnjem letu že začela prva etapa sanacije gasilskega doma. PGD Log je k oddaji ponudb povabil tri izvajalce, najnižjo ceno je ponudil Gutnik, d. o. o., ki je južno steno doma obnovil po projektu, ki ga je izdelalo podjetje Sonet. Kot smo izvedeli, so hidrosanirali južno steno gasilskega doma ter poskrbeli za drenažo, obnovljen pa je bil tudi del meteorne kanalizacije. Projekt še ni popolnoma zaključen, zaradi bližajoče se gradnje kolesarskih poti in pločnikov bodo podrobna dela izvedli sočasno s tem. V naslednjih letih bodo v domu PGD Log nadaljevali s hidroizolativnimi deli in deli na fasadi objekta, v načrtu pa imajo, kot rečeno, še ureditev gasilskega poligona in parkirišča. V društvu si želijo, da bi bile investicije izvedene do leta 2021 in bi stoto obletnico PGD Log skupaj obeležili v primerno obnovljenem in potresno varnejšem objektu, ki bo služil naslednjim generacijam.

 

V. L.

Foto: PGD Log

Oglejte si tudi