Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Novembra smo

Nadaljevali z našimi dejavnostmi, a si želimo kakovost in raznolikost našega dela še povečati. Že utečene dejavnosti (pomoč učencem osnovne šole, bralni krožek, tečaj angleščine, ustvarjanje revije Pogovori z občani) so ponovno zaživele. Z mesečnimi vabili, objavljenimi v Našem časopisu in na spletni strani iold.si, vabimo k sodelovanju nove člane in v novih dejavnostih.
Vsaka dejavnost zahteva finančna sredstva, članarine ne zadostujejo. Zato si prizadevamo pridobiti tudi sredstva sponzorjev in donatorjev. Naše društvo je vključeno v CNVOS (Center nevladnih organizacij Slovenije), ki nudi različne vrste podpore nevladnim organizacijam. Razpisali so izobraževanje o načinih pridobivanja sredstev za delovanje organizacij ("fundraising"), razpisani sta bili tudi dve brezplačni mesti za udeležbo na tej delavnici. Naše društvo je za ti dve mesti kandidiralo z dobro utemeljeno prošnjo in pridobilo brezplačno udeležbo. Sklopa delavnic ABC Fundraising za NVO, ki so potekale 8., 15. in 22. 11. 2016, sem se udeležila predsednica društva.

29. novembra 2016 sta v Trebnjem potekala posvet in seja sveta mreže slovenske UTŽO (Univerze za tretje življenjsko obdobje), katere član je tudi Društvo DVIG. Posvet je bil namenjen seznanjanju članov mreže s pomenom širjenja prostovoljskega gibanja Učenje v parih. Dogodka sva se udeležili Olga Drofenik in Nika Gams. Predstavili sva Društvo DVIG in ostale člane seznanili z našim delom, ki je obsežno in smo nanj ponosni. Udeležba na posvetu pomeni popularizacijo in  predstavitev našega društva slovenski javnosti. Na srečanjih navežemo stike s sorodnimi društvi, se z njimi povežemo in si pomagamo pri izvajanju dejavnosti.
Želimo vam lepe praznike, srečo v novem letu in vas vabimo, da se vključite v naše dejavnosti.


Nika Gams, predsednica Društva DVIG

Oglejte si tudi